9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bununla birlikte  bir bilgiyi ilişkilendirme yapmadan papağan gibi tekrar etmek de etkisiz bir öğrenmedir. Özellikle yeni öğrendiğiniz bir bilgiyi uykudan önce yani o gün içerisinde tekrar etmezseniz  %50″sini unutursunuz. Bir hafta içerisinde tekrar etmezseniz % 70″ni unutursunuz. Geriye gördüğünüz gibi çok az bilgi kalıyor ki bu kadarcık bilgiyle hiçbir başarı elde edilmez.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Kitabı Sayfa 102 Cevabı

7. Hikâyedeki olaylar kim tarafından anlatılmaktadır? Hikâyedeki anlatıcının bakış açısını belirleyiniz.

Hikayede kahraman bakış açısı kullanılmıştır. Yazar aynı zamanda olayların da baş kahramanıdır. Kahraman bize başından geçen olayı her ayrıntısıyla vermektedir.

8. Hikâyeden seçtiğiniz bir paragrafı hâkim veya gözlemci bakış açısı ile anlatınız.

Adam sesin geldiği yeri merak ediyordu. Ama hiçbir ipucu bulamıyordu. Derken karşısına köylü çıktı. Sohbet etmeye başladılar. En sonunda birbirlerine aynı sesi duyduklarından bahsetmeye başladılar. Ardından adam köylüye çocuklarının durumunu bu yıl tarlada işlerin nasıl gittiğini sordu. Bunun üzerine köylü biraz hüzünle geçen sene yaşadığı kayıptan bahsetti. (gözlemci bakış açısı)

9. Hikâyede anlatım biçimleri ve tekniklerinden hangileri kullanılmıştır? Metin üzerinde gösteriniz.

Hikayede öyküleme anlatım tekniği betimleme anlatım tekniği öne çıkmaktadır. Özellikle ormanın ve etrafın manzarası ayrıntılı bir şekilde betimlenmiştir. Bunun yanında karşılıklı diyalogların fazlalığı da anlatımı canlı tutar, okuyucu sıkılmamış olur.

Eleştirel Okuma

1. Hikâyede anlatılan olaylarla günlük hayatınızda yaşadıklarınızı karşılaştırınız. Yazarın günlük insan yaşantısına dair neleri anlattığını, kurguya dair hangi ayrıntıları ve tasvirle­ri sunduğunu hikâyeden hareketle anlatınız.

Günlük hayatta hepimiz bazen anlamını veremediğimiz sesler duyabiliriz. Bunun kaynağına inmeye çalışsak da bazen sadece bir ses der geçeriz. Ama aynı sesi bir başkasının da duyduğunu ve onun da kaynağını bilmediğini öğrenmek ancak bir yazarın hayal gücünün eseri olabilir. Bir de günlük hayatta bizler de insanların hal hatırlarını vs sorabiliriz.

2. Metnin yazıldığı dönemle ilişkisini ve sonraki dönemlere etkisini değerlendiriniz.

Metnin yazıldığı dönem insanların yaşanılan olaylardan ötürü daha bir içine kapanık daha zor zamanlardır. Bundan dolayı bazen insan kalabalıktan sıkılarak hayatına yeni bir anlam bulma adına yalnız kalmayı seçebilir. O dönem insanına yazar hayatlarına yeni anlamlar yüklemelerini bulmalarını önermektedir.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitabı Meb Yayınları Sayfa 102 Cevabı

“9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir