9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Etkin dinle: Dersi derste hallet. Etkin dinlemek demek, konsantre olarak dinlemek demektir.Derse güçlü bir şekilde odaklanmak için aşağıdaki pratik önerileri uygulayın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı 

1. Trafik adabı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Trafik, bir yerden bir yere doğru olan araç ya da nesne yoğunluğu olarak bilinmektedir. Trafik, araç trafiği olarak hayatımızda yer almaktadır. Trafik bir kültür düzeninde ilerlemektedir. Ahlaki ve hukuki olarak düzenlenen trafik bir trafik adabını ortaya koymaktadır.Trafik adabı, trafik kültürünün belli kurallara uygun olarak yaşanmasıdır. Trafikte yolculuk etme adab, sevgi, saygı, adalet, merhamet, vicdan ve insaf değerleriyle şekillenmektedir. Trafik adabının oluşması ve yerleşik hale gelmesi için trafik kurallarının uygulanması gerekir. Trafik kurallarına uymak trafik adabını kendiliğinden oluşturur. Trafik adabı trafikte güvenli seyahat etmenin bir gereği olarak yaşanmalıdır. Bu nedenle trafik adabı çok önemlidir.

2. Trafikte sergilenmesi gereken olumlu davranışlara örnek veriniz.

  • Cevap: Hasta veya çocuklu bir insanı indirmek için kısa süreli duraklayan bir sürücüye arkadaki sürücülerin korna çalmak yerine sabırlı olmak. Karlı bir havada zincir takmak için uğraşan bir sürücüye bu konuda daha deneyimli bir başka sürücünün yardım etmesi.

3. Trafikte beden dili ve konuşma üslubu neden önemlidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Bir canlı varlığın mimikleriyle, jestleriyle ve vücut hareketleri ile sözel olmayan iletişim biçimidir. Beden dilinizi kullanarak gönderdiğiniz işaretler ve ya sinyaller karşı tarafın bilinçaltı tarafından algılandıktan sonra anlamlaşır.Peki, Beden Dilinin Neden Önemlidir?

    Beden dilimizi kullanarak karşı tarafı daha iyi anladığımızı ifade edebiliriz.

    Beden dilimizi kullanarak karşı tarafı daha doğru bir şekilde etkileyebiliriz.

    İlk karşılaşmada beden dilinin çok büyük bir önemi vardır. Çünkü her zaman için ilk izlenip önemlidir ve bunu en iyi beden dilinizle gösterebilirsiniz.

    Beden dili bazen kelimelerin anlatamadıklarınızı da ifade eder ve bu çok güzel bir özelliktir.

4. Aşağıdaki metni okuyarak metinle ilgili olan a ve b sorularını cevaplayınız.

a) Buna göre aşağıdaki yargılar doğru ise “D”, yanlış ise “Y” seçeneğini işaretleyiniz.

b) Bu araştırmanın sonucu için en uygun seçenek hangisidir?
A) Cinsiyet ile kurallara uygun davranış sergileme arasında ilişki belirlenmemiştir.
B) Araç sahibi, sürücünün kendisi ise sürücü kurallara daha fazla riayet ettiğinden sürücünün sürüş puanı yüksektir.
C) Eğitim düzeyi artınca gelir düzeyi de artmaktadır. Bu nedenle insanlar daha erken yaşta araç satın aldıklarından bu kişilerin sürücü belgesine sahip olma süresi artmaktadır.
D) Sürücülerin bazı demografik özellikleri ile trafik kurallarına uygun araç kullanma davranışları arasında ilişki vardır.
E) Yaşı düşük olan sürücülerin sürüş puanı, yaşı yüksek sürücülere göre daha düşüktür.

  • Cevap: C

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir