9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bunun dışında yapacağınız bireysel çalışmalarla kolay bir şekilde kendinizi Türkçe dersi bakımından donanımlı hale getirebilirsiniz.Ders Tekrarı En Önemli Nokta TEOG Türkçe dersi çalışmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ders tekrarıdır. Matematik dersini çözmeniz gereken soruyu görünce hatırlayabilirsiniz ancak Türkçe dersini, herhangi bir soru üzerinden hatırlamanız oldukça güçtür.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

SAĞLIK BİLGİSİ (1.Ünite)

İLK YARDIMLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

 

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 72.Sayfa Cevapları (2017-2018 Yeni Müfredat)

112 Acil Yardım hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemelidir? Tartışınız. 
CEVAP: Nedenleri:
Türkiye’de 112 acil çağrı merkezi aramalarının %85-90’ı boşuna yapılan aramalardır. Bunun sonucu olarak gerçek bir acil durumda kişiler 112’yi aradıklarında meşgul çalıyor ya da beklemek zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı bu birimde çalışan kişiler ihbarın gerçek olduğunu anlamak için çeşitli sorular zormak zorunda kalıyor bu da bir vakit kaybına yol açıyor.
Acil bir yaralanma veya hastalık durumunda dakikalar hatta saniyelerin bile hasta veya yaralılar için oldukça fazla önemi vardır.Ancak yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı dakikalarca zaman kaybedilmekte ve bu gecikmelere bağlı ölümler olabilmektedir. 
Bu nedenle insanlar, bir gün kendilerinin de acil servis ve ambulans ihtiyacı olabileceğini unutmayarak 112’yi gereksiz aramamalıdır.


1. İlk yardım uygulamalarını bilmek niçin önemlidir? Açıklayınız. CEVAP: Herhangi bir olay olsun,bir kaza olsun kişilere müdahalede bulunabilmek hatta o kişilerin hayatını kurtarabilmek için ilk yardım kurallarını ve uygulamalarını bilmemiz gerekir.Bazen kendi ailemizin hatta kendimizin de başına gelebilecek çeşitli kazalar olmaktadır.Anında müdahale ve hayat kurtarabilme için ilk yardım kurallarını bilmeliyiz.


2. Herhangi bir kaza anında yapılacak ilk yardım temel uygulamaları nelerdir? Açıklayınız. CEVAP: İlk yardım uygulamaları 3 ana başlık altında toplanır.Bunlar;Koruma,bildirme ve kurtarma aşamalarıdır.
Koruma aşamasında yapılması gereken;olay yerinde olası tehlikeler belirlenir ve bu tehlikelere karşı önlemler alınır.Yani amaç güvenli çevre oluşturmaktır.
Bildirme aşamasında;en hızlı ve güvenli şekilde sağlık kuruluşlarına haber verilmelidir.
Kurtarma aşaması ise;olay yerinde hasta yaralılara müdahale; hızlı fakat sakin ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. 

3. Olay yerinin değerlendirilmesinde yapılacak işlemleri sıralayınız.
CEVAP: 
Olay yerinin değerlendirilmesinde yapılacak işlemler:
1-Kazaya uğrayan araç eğer şartlar uygun ise yolun dışına ve güvenli bir alana alınmalı, kontağı kapatılmalı, el freni çekilmeli, araç LPG’li ise aracın bagajında bulunan tüpün vanası kapatılmalıdır.
2-Olay yeri görünebilecek bir şekilde işaretlenmelidir. 
3-Olay yerinde hasta/yaralıya yapılacak yardımı zorlaştıracak veya engelleyebilecek kişiler olay yerinden uzaklaştırılmalıdır,
4-Sigara içilmemeli ve ateş yakılmamalıdır,
5-Ortam havalandırılmalıdır,
6-Kazazede yerinden oynatılmamalıdır,
7-Kazazedenin yaşam bulguları ABC ile test edilmelidir,
8-Kırık ve kanama kontrol edilmeli ve hasta sıcak tutulmalıdır,
9-Bilinç kapalı ise ağızdan bir şey verilmemelidir,
10-Hasta ve olay yeri hakkında tüm bilgiler kayıt altına alınmalıdır,
11-Yardım ekibi gelene kadar olay yerinde kalınmalıdır.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir