9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır.  Bol kitap okuyarak tasvir gücünüz ve kelime dağarcığınız gelişecektir. Bunun yanı sıra asıl dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da dersleri günü gününe takip etmek ve konularla ilgili çok bol soru çözmektir. Eğitmenler SBS sınavına hazırlanan öğrencilere her gün mutlaka en az 100-150 soru çözmeyi tavsiye etmektedirler.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz. *

Sayfanın Cevapları:

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)


SAĞLIK BİLGİSİ (1.Ünite)

İLK YARDIMLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

 

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 65.Sayfa Cevapları (2017-2018 Yeni Müfredat)
 

1. İlk yardımda hiç bulundunuz mu? Paylaşınız.
CEVAP:
 İlk yardımda hiç bulunmadım.Ancak ilk yardım yapılırken izlediğim birkaç olay olmuştur.

2. Sizce ilk yardımda amaç nedir? Açıklayınız.
CEVAP:
 İlk yardımın amacı,kazazedenin o anda hayatını devam ettirebilmesi için yapılan müdahalelerdir.Ambulans gelene kadar hastaya yapılması gereken müdahale yapılır ve hayatta kalması sağlanabilir.Onun için ilk yardım hayat kurtarıcıdır.

3. İlk yardımcı kendisi ve kazazedelerin güvenliği için ne gibi önlemler almalıdır?
CEVAP: 
İlk yardımcının kendisi ve kazazedelerin güvenliği için alması gereken önlemler:
1-Kazazede ile iletişim halinde olmalıdır.Eğer bilinci kapalı ise ona uygun müdahale yapmalıdır.
2-Mevcut durumun daha kötüye gitmemesini sağlamalıdır.
3-Kazazede,güvenli bir bölgeye alınmalı, yeni kazalara mahal vermeyecek şekilde olay ve ilk yardım yeri işaretlenmelidir.
4- Trafik kazası gibi bir durumda çalışan araç varsa kontak kapatılmalı, kalabalık dağıtılmalı, gaz kaçağı vb. tehlikeli bir durum varsa engellenmelidir.
5-Hemen 112’ye haber vermelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir