9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 51

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)


SAĞLIK BİLGİSİ (1.Ünite)

ZİHİNSEL, DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIK

 

9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 51.Sayfa Cevapları (2017-2018 Yeni Müfredat)

 

1. Sağlıklı bir insan olmak için sizce hangi özelliklere sahip olmak gerekir? Açıklayınız. 
CEVAP: Sağlıklı bir insan olmak için öncelikle insan tüm vücudunu hareket ettirebiliyor olması gerekir.Ruhen ve bedenen herhangi bir engelinin bulunmuyor olması gereklidir.İnsanın her şeyi iyi olabilir.Ancak ruhsal sıkıntıları varsa bu insan sağlıklı bir kişi değildir.Onun için hem vücudu olarak hemde ruhen iyi olmalıdır.

2. Ergenlikte yaşanan sosyal ve duygusal değişimleri açıklayınız. CEVAP:Bedensel değişikler..
Boy uzaması
Vücudun belirli bölgelerinde kıllanma
Kilo artışı
Deride yağlanma
Ter salgısının artması
Kasların gelişimi

Ruhsal ve Sosyal Değişikler..
Aşırı öfkelenme
Hayatı ve çevreyi sorgulama
Kendi başına hareket etme isteği
Kendisini kabul ettirme isteği
Utangaçlık
Kararsızlık
Hayal kurma 

3. Olayları ya da hayatınızı kontrol edemediğiniz durumlarda neler hissedersiniz? Açıklayınız. CEVAP: Üzücü bir durumdur elbette.Ancak kontrol altına almaya çalışırdım.Olayları kontrol edememek insanın moralini aşağıya çeker.Eğer hayatımı da kontrol edemediğimi düşünürsem bu bana ruhen çok zarar verir ve kendimi deli sanardım. Çünkü kendime yapma dediklerimi yapıyor olurdum.Bu da beni kötü bir şekilde etkilerdi.

4. Arkadaşlarınız arasında birbirine şiddet uygulayanlar olduğunda ne yaparsınız? Paylaşınız.CEVAP: Şiddet uygulayan kişileri uyarırım.Çünkü şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir.Aksine işleri daha da kötüye götürür.Arkadaşlarımı bu konuda uyarır ve onlara sorunlarını konuşarak veya bir büyüğünden yardım alarak çözebileceklerini belirtirdim.Ayrıca eğer ayıramıyorsam veya sözümü onlara geçiremiyorsam ben kendim bir büyükten yardım alırdım. Şiddet son derece yanlış ve gereksizdir.Haklı olsak bile şiddet uygulamamalı ve hakkımızı başka yollardan aramalıyız.

“9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 51” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir