9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 50

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Türkçe sarmal bir derstir: Türkçe dersi sarmal bir derstir. Konular birbirini tamamlayarak ilerler. Bugün öğrenilen bir konu birkaç konu sonraki öğrenmeleri etkileyecek, eksik öğrenme varsa yeni konuların öğrenilmesi zor olacaktır. Bu sebeple Türkçede her konu iyi öğrenilmeli, özümsenmeli ve sık sık tekrar edilmelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı 

1. Fiziksel aktivite ile sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: İnsan ancak bedenini terbiye etmeyi bilir ve de bedenini dinçte tutabilecek sağlıklı fiziksel aktivitelere zaman ayırırsa sağlığını koruyabilir. Çünkü vücut her zaman kasların çalışmasını ve zinde kalmayı ister. Bunun için de yürüyüş ya da koşu gibi sportif faaliyetleri yapmamız gerekmektedir.

2. Yeterli ve dengeli beslenme neden önemlidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü insan sağlıklı kalmak istiyorsa yediğine içtiğine dikkat etmelidir. Sağlıklı yaşam için sebze ağırlıklı yiyecekleri ve işlem görmüş ürünler yerine doğal yiyecekleri yemeyi tercih etmelidir. Asitli yiyeceklerden uzak durmalıdır.

3. Obezitenin oluşmasındaki başlıca risk etmenleri nelerdir?

  • Cevap: Sağlıksız beslenme ve fiziksel aktivite yapmama. İnsan tembellikle hayatını sürdürmeyi seçerse ve yediklerine dikkat etmezse sonu obezite olacaktır.

4. Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermektedir. Sağlık Bakanlığınca aşırı tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkileyebilen tuzun daha az tüketilmesini sağlamak amacıyla 2011 yılından beri “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” uygulanmaktadır. 2012’de yine Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneğince tekrarlanan “Türkiye’de Tuz Tüketimi Çalışmasında (SALTurk 2)” kişi başı günlük tuz tüketimi 15 g/gün bulunmuştur.

a) DSÖ’ ye göre günlük tüketilmesi gereken tuz miktarı ile ülkemizdeki miktarı karşılaştırınız?

  • Cevap: Günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermektedir. “Türkiye’de Tuz Tüketimi Çalışmasında (SALTurk 2)” kişi başı günlük tuz tüketimi 15 g/gün bulunmuştur. Bu miktar ne yazık ki bizim tuz tüketimimizin üç kat fazla olduğunu göstermektedir.

b)Okul yemekhanelerinde masalarda tuzlukların kaldırılmasının sebebi ne olabilir?

  • Cevap: Çünkü çocukların bilinçsiz tuz kullanımı yüzünden sağlıklarını kaybetmeleri engellesin diye. Bu şekilde çocukların tuz tüketimi azalacak ve de daha sağlıklı olacaklardır.

c) Aşırı tuz tüketiminin neden olduğu hastalıklar nelerdir?

  • Cevap:
  • hipertansiyon hastalığı
  •  böbrek hastalıkları
  • mide kanseri gelişimi
  • böbrek taşı
  • kemik erimesi (osteoporoz)
  • astım atakları
  • beyin damar hastalıkları (inme gibi)

Ders ve çalışma kitabı cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir