9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. İyi bir okur olmanın, Türkçe dersindeki başarımıza etkisi nedir? TEOG, YGS veya KPSS gibi sınavlarda sorulan Türkçe sorularının yaklaşık % 60’ı okuduğunu yorumlama, değerlendirme, analiz, sentez vb. becerileri sınamaya yöneliktir. Eğer gerçekten iyi bir kitap kurdu iseniz, hızlı ve etkili okuma becerinizi de kullanarak çok kısa sürede bu tür soruları doğru yanıtlamanı mümkündür.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı 

1. Sağlıklı yaşam için hijyenin önemini vurgulayınız.

  • Cevap: Hayatımızda maruz kaldığımız milyonlarca bakteri ve mikrop vardır. Bu mikroplardan bazıları sağlığımız için faydalı olduğu kadar birçoğu ise sağlığımız için zararlı mikroplardır. Bunlardan arınmamız için hijyenimize yani temizliğimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Eğer sağlığımızı ve vücut dengemizi bozacak şekilde yaşarsak hastalanırız ve de bu sağlığımızı kaybetmemize neden olur.

2. Düzenli diş fırçalamanın diş çürüğünün önlenmesindeki etkilerini belirtiniz.

  • Cevap: Düzenli diş fırçalandığında dişlerimizde kalan yemek artıklarını ya da sigara gibi zararlı maddelerin kalıntılarını temizleyebiliriz. Düzenli olarak fırçaladığımızda dişlerimizde gerekli bakımı gördükleri için çok az yıpranacaktır.

3. Kene ısırması durumunda neler yaparsınız?Açıklayınız.

Cevap: Kene ısırması durumunda yapılması gerekenler:
Keneler ısırdığında vücudumuzda tutunur ve vücuttan uzaklaştırılması zordur. Keneyi kendimiz çıkarmaya çalışmamalıyız.
Hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalı en kısa sürede keneyi vücudumuzdan uzaklaştırmalıyız.
Keneyi kendimiz öldürmemeliyiz. Müdahaleyi bir sağlık personeli yapmalı.
Kene çıkarılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar; keneyi öldürmeden pens veya cımbız kullanarak sağa ve sola döndürerek çıkarmak gerekir. Müdahale yapılan ortamın hijyeni sağlanmalıdır.

Kene çıkarıldıktan sonra müdahale edilen bölgeye antiseptik solusyon uygulanmalıdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir