9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 170

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Saatlerce ders çalışsanız da aklınızda hiçbir şey kalmıyor yada derse başladıktan bir iki dakika sonra kendinizi hayaller dünyasında buluyorsanız büyük bir ihtimal ile ders çalışma noktasında eksik yaptığınız şeyler var. Bu sorunlar genelde kişiden kişiye değişse de aslında derse odaklanamayan kişilerin verimli ders çalışabilmeleri için yapacakları şeylerin başında ilk olarak sorunu tespit ederek ortadan kaldırmak bulunuyor.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı 

1. Trafiğin çevreye verdiği zararlar sizce nelerdir? Sınıfta tartışınız.

  • Cevap: Trafik küresel sorunlardan biridir. Araç yoğunluğunun olması, araçların bireysel olarak kullanılmasından ileri gelmektedir. Trafik yoğunluğu çevreye zarar vermektedir. Enerji ve zaman kaybının yanı sıra çevre sorunları yaşanmaktadır. Gürültü kirliliği, ses kirliliği ve hava kirliliği gibi çevre sorunları yaşanmaktadır.Trafiğin çevreye verdiği zararlar küresel çevre sorunlarının yaşanmasına neden olur. Bunlardan biri de küresel ısınmadır. Trafikteki araç yoğunluğu hava kirliliğinin artmasına neden olur. Hava kirliliğinin artması küresel ısınmaya neden olur. Çünkü kirli havanın absorbsiyonu fazla olur. Trafiğin en büyük zararlarından biri budur. Trafik küresel bir sorun olarak diğer başka sorunların yaşanmasına neden olur.

2. Bisiklet kullanımının çevreye katkıları nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Bisiklet çevreci bir araçtır. Bireysel ve toplumsal faydaları bulunmaktadır. Trafikte bisiklet kullanmanın çevresel faydaları da bulunmaktadır. Çünkü araç trafiğinde motorlu taşıtların çevreye verdiği zarar ortadadır. Motorlu taşıtlar ses kirliliğine, hava kirliliğine neden olmaktadır. Motorlu taşıtların bu sorunlarına karşı bisiklet alternatif bir taşıttır.

Bisiklet kullanımının çevreye katkıları şu şekildedir:

* Araç trafiği yaşanmaz.
* İnsanların sağlıklı yaşamasına yarar sağlar.
* Çevrenin kirletilmesi engellenir.

* Enerji ve zaman tasarrufu sağlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir