9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için derse hazırlıklı gelmesi ve derste işlenenleri belirli aralıklarla tekrar etmesi gerekir. Tekrar edilen konular sınavda soru olarak geldiğinde kolaylıkla yapılabilir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı 

• Güvenli bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bir afiş hazırlayınız.

  • Cevap

• Aşağıdaki tasarım örneğinden hareketle siz de motosiklet ve bisiklet sürücüleri için hayat kurtaran bir aksesuar tasarlayıp bunu arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Bu soruyu kendiniz yapmalısınız.

Bisiklet sürücüleri için hazırlanan özel bir tasarımda hava yastığı, sürücünün boynuna takılan bir boyunluğun içine yerleştirilmiştir. Bisikletçinin boynunda bulunan bu hava yastığı trafik kazalarında başı ve boynu tamamıyla korumak üzere tasarlanmıştır. Kaza esnasında ani hareketleri tespit eden sensörler sayesinde başlık, yerleştirilmiş olduğu boyunluktan çıkarak bisiklet sürücüsünün boynunu ve kafatasını sarıp korunmasını sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir