9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 149

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Öncelikle ortamın iyi havalandırılmış yeterince aydınlık ve normal sıcaklıkta olması gerekir. Mümkünse öğrencinin kendine ait bir odası olmalıdır. Eğer öğrencinin evi buna müsait değilse öğrenci olabildiğince sakin ve sessiz ortamlarda dersine çalışmak için çabalamalıdır. Öğrencinin masa başında dersine çalışması uygundur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 

1. Güvenli yolculuk için alınması gereken önlemler size ne ifade ediyor? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:Güvenli yolculuk için alınması gereken önlemler bulunmaktadır. Güvenli bir yolculuğun gerçekleşmesi için can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekir. Araç güvenliği ve yolcu güvenliği için çeşitli önlemler alınmalı ve bazı kurallara uyulmalıdır. Ulaşım alanında güvenlik, yol, araç ve yolcu güvenliği olarak ayrılmaktadır.

    Güvenli yolculuk için alınması gereken önlemler şu şekildedir:

    *Araç güvenliğinin sağlanması için araç bakımının yapılması gerekir.
    *Araçta güvenlik önlemlerinin çalışır vaziyette olması gerekir.
    *Yolda hız kurallarına uyulması gerekir.
    *Yolda şerit değiştirme kurallarına uyulması gerekir.
    *Kişilerin dikkatli olması gerekir.
    *Sürücülerin uyanık olmaları gerekir.
    *Sürücülerin aracı sürekli olarak kontrol etmesi gerekir.
    *Yolcuların kemer takması gerekir.

2. Araçlarda emniyet kemeri kullanmanın önemi nedir? Araştırınız.

  • Cevap:Emniyet kemeri herkesin çok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir güvenlik sistemidir. Otomobildeki en önemli güvenlik öğelerinden biridir. Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde çalışır. Emniyet kemerinin alt bölümü iki tarafta legen kemiğinin üzerinden ve üstte de omuzun üzerinden geçmelidir. Emniyet kemerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için bu gereklidir. emniyet kemeri yükseklik ayarı, emniyet kemerinin farklı boylardaki insanlara göre ayarlanabilmesini sağlar. Bir çarpışma sırasında emniyet kemerinin makarası kilitlenir ve aracın içindekilerin fazla hareket etmesini önler.

    Birçok sürücü, kısa yolculuklarda emniyet kemerinin hiçbir işe yaramadığını düşünüyor, ancak emniyet kemeri kullanımını en çok gerektiren aslında kısa mesafeler oluyor. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80’i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşiyor.

    Ayrıca kazalardaki ölümlerin yüzde 35’i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana geliyor.

    Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla oluyor.

    Araştırmalar, emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70’inin, 50 kilometreden daha düşük bir hızda yol alırken yaralandığını, 50 kilometre hızdaki bir çarpmanın, 4. kattan düşmeyle eşdeğer olduğunu ortaya koydu.

3. Çocuk güvenlik koltuğu kullanmak neden önemlidir? Araştırınız.

  • Cevap: Çünkü bu ikisi sayesinde çocukların hayatı güvence altına alınmış olur. Bir kaza sırasında çocukların alabilecekleri her türlü hasar en aza indirilebilir. Bu yüzden ebeveynlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu şekilde kullanılırsa çocuklar için de gereği yapılmış olur.

4. Trafikte bisiklet ve motosiklet kullanmadan önce alınması gereken güvenlik önlemlerini sınıfta tartışınız.

  • Cevap:  Trafikte bisiklet ve motosiklet de kullanılmaktadır. Trafikte bisiklet ve motosiklet kullanmanın bazı kuralları bulunmaktadır. Trafikte bisiklet ve motosiklet kullanmak için araç ekipmanlarının hazır olması gerekir. Bisiklet ve motosiklet kullanırken kask, dirseklik, dizlik, gözlük, boyunluk gibi ekipmanlar kullanılmaktadır.Bisikletler için güvenlik ekipmanları plastikten imal edilmektedir. Kasklar, dirseklikler, dizlikler, gözlükler, eldivenler bisiklet kullananlar için oldukça önemlidir. Motosikletler için güvenlik ekipmanları metal ağırlıklı olarak üretilmektedir. Kasklar metalden yapılmaktadır. Pantolonlar, montlar, gözlükler, eldivenler koruyucu dizlik ve dirseklikler güvenlik ekipmanları olarak kullanılabilir. Bisiklet ve motosiklet kullananların güvenlik ekipmanları olmadan trafiğe çıkması yasaktır.

5. Aydınlatmanın yetersiz olduğu ve hava koşullarının fark edilmeyi güçleştirdiği durumlarda alınması gereken önlemler sizce neler olmalıdır? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Yollar üzerinde aydınlatma yetersiz olduğunda ve hava koşulları fark edilmeyi güç duruma getirdiğinde bazı güvenlik önlemleri almak gerekir. Aydınlatmanın yetersiz olduğu ve hava koşullarının fark edilmeyi güçleştirdiği zor durumlarda insanların giysiler ile önlemler alması gerekir.Aydınlatmanın yetersiz olduğu ve hava koşullarının fark edilmeyi güçleştirdiği durumlarda yola çıkan kişilerin parlak kıyafetler giymesi gerekir. Böylece farlar parlaklık oluşmasını sağlar. Parlaklık oluştukça fark edilme oranı da artar. Fark edilmek için el feneri de kullanılabilir. Temizlikçilerin ve trafik memurlarının kıyafetleri bu şekildedir.  Bu kıyafetler trafikte, şantiyelerde fark edilmeyi kolaylaştırdığı için çok önemlidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir