9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Etkili ve verimli çalışmanın en önemli öğelerinden biri çalışılacak ortamın düzenlenmesidir.Çalışma ortamı öğrenciyi derse güdüleyici nitelikte olmalıdır. Bir başka anlatımla öğrenci çalıştığı ortamdan zevk almalıdır. O ortamda bulunmak onu rahatsız etmemelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı 

Trafik Yönetmeliği’ndeki yeni değişikliklerle ehliyet almak zorlaştı. Bu tür uygulamaların trafik sorunlarının ve kazalarının en aza indirilmesine katkısı nedir? Arkadaşlarınızla değerlendirip tartışınız.

  • Cevap:

• Aşağıdaki şekilde yer alan ilk ifadeden başlayarak yargıları sıra ile okuyunuz. Okuduğunuz yargılar doğru ise D, yanlış ise Y yönünde ilerleyiniz ve doğru rakama ulaşmaya çalışınız.

  • Cevap:

1. Trafik eğitiminden sorumlu kuruluşlar hangileridir? Açıklayınız.

  • Cevap:  Karayolu güvenliği yüksek kurulu, Karayolu trafik güvenliği kurulu, İçişleri Bakanlığı emniyet genel müdürlüğü, Karayolları genel müdürlüğü, TC.Milli Eğitim Bakanlığı, TC.Sağlık Bakanlığı, TC.Ulaştırma Bakanlığı, TC. Tarım Bakanlığı, TC.Çevre ve Orman Bakanlığı, Belediyelerin Trafikle ilgili Görev ve Yetkileri, İl ve İlçe Trafik Komisyonları Görev ve Yetkileri.

2. Sürücü kurslarında sürücü adaylarına hangi dersler verilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Sürücü kursları sürücü adaylarını ehliyet sınavlarına hazırlarlar. Ehliyet sınavları yazılı ve uygulamalı sınavlardır. Yazılı sınavlar, sağlık bilgisi, trafik bilgisi ve kanun bilgilerinden oluşmaktadır. Uygulamalı sınav da trafiğe çıkarak sürücülerin trafikteki araç kullanım ve tutumlarına göre yapılmakta ve değerlendirilmektedir.Sürücü kurslarında sürücü adaylarında yazılı sınava hazırlık olarak sağlık bilgisi ve trafik bilgisi dersleri verilmektedir. Ayrıca araç bilgisi dersleri de verilmektedir. Bir aracın temel çalışma prensipleri ve motor bilgisi de yazılı sınavlarda çıkmaktadır. Sağlık bilgisi olarak da ilk yardım bilgileri sınavlarda çıkmaktadır. Uygulamalı dersler de de kurslar sürücü adaylarına araç kullanımını öğretmektedir.

3. Sürücü belgesi almak isteyen sürücü adaylarında aranan şartlar nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap:

Yaş şartı
Öğrenim şartı
Deneyim şartı
Sağlık şartı
Eğitim ve sınav şartı
Hükümlü olmama şartı

Aynı sınıf sürücü belgesinin bulunmaması veya belgenin geri alınmamış olma şartı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir