9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Planlı Çalışınız. Hedefleri oluşturmak ve plan yapmak yolculukta önemli adımlardır. Ancak önemli olan uygulama aşamasında içsel ve dışsal çalışmalarımı engelleyebilecek nedenleri öngörüp başa çıkabilme konusunda iç disiplin geliştirebilmektir. Yaşamımızla ilgili sorumluluğu rastlantılara bırakırsak çalışmalarımızı ve başarılarımızı engelleyebilecek pek çok sebebimiz olacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı 

1. Takip mesafesi nasıl hesaplanır?

  • Cevap: Takip mesafesi, takip eden aracın 2 saniyede katedeceği yol uzunluğu kadardır. Takip mesafesinin yeterli olup olmadığı “88, 89 sayma kuralı” ile de kontrol edilebilir.

2. Araçlara hız sınırı niçin konulmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Kara yollarında araçların hızlı kullanımının önüne geçilmesi, kaza oranlarının azalmasını sağlayacaktır. Ayrıca aracı hızlı kullanmanın yanında belirlenen hız sınırlarının altında araç kullanmak da trafikte olumsuzluklara yol açabilir.

3. Aşağıda hız sınırlarıyla ilgili verilen ifadelerin karşılarına, tabloda verilen araçları doğru bir şekilde yazınız.

  • Cevap:

• Bölünmüş kara yolunda 90 km/sa. hızla gider. ……………….
• Şehirler arası yolda 80 km/sa. hızla gider. ………………………
• Bölünmüş kara yolunda 85 km/sa. hızla gider. ………………..
• Bölünmüş kara yolunda 110 km/sa. hızla gider. ………………
• Şehirler arası yolda 45 km/sa. hızla gider. ……………………….

a) minibüs, otobüs, motosiklet L3
b) minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici
c) kamyonet, kamyon, çekici
ç) otomobil
d) motorsuz bisiklet

4. Yaya, okul ve demir yolu geçitlerine yaklaşan sürücüler nelere dikkat etmelidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Yaya ve okul geçitlerine yaklaşan bütün sürücülerin araçlarını yavaşlatmaları, bu geçitlerden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri, varsa okul geçidi ve trafik görevlilerinin verecekleri işaret ve talimata uymaları mecburidir. Ayrıca demir yolu geçitlerine yaklaşan sürücülerin ışıklı veya sesli talimatın vereceği “DUR” emrine uymaları, geçmeden önce makul bir mesafede durmaları ve herhangi bir demir yolu aracının yaklaşmadığına emin olduktan sonra geçmeleri mecburidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir