9. Sınıf MEB Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Fizik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fizik maddeyi, maddenin uzay zamanda hareketini enerji ve kuvveti de kapsamak üzere bütün ilgili kavramlarla birlikte inceleyen doğa bilimidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Planlı Çalışınız. Hedefleri oluşturmak ve plan yapmak yolculukta önemli adımlardır. Ancak önemli olan uygulama aşamasında içsel ve dışsal çalışmalarımı engelleyebilecek nedenleri öngörüp başa çıkabilme konusunda iç disiplin geliştirebilmektir. Yaşamımızla ilgili sorumluluğu rastlantılara bırakırsak çalışmalarımızı ve başarılarımızı engelleyebilecek pek çok sebebimiz olacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Kuvvet Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Hareket ve Kuvvet Sayfa 132 Kuvvet Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı

Cisimlere dokunmadan kuvvet uygulanabilir mi?

Evet, uygulanabilir. Örneğin yer çekimi kuvveti. Temas olmadan yer çekimi kuvveti devrededir. Başka bir örnek, mıknatıs. Arada temas olmadan çekme veya itme oluşabilmektedir.

Kuvvetler farklı biçimlerde sınıflandırılabilir mi?

Evet, sınıflandırılabilir. Örneğin temas gerektiren ve temas gerektirmeyen. Mıknatıs olayı, temas gerektirmeyen kuvvete örnektir. Sürtünme kuvveti ise temas gerektiren kuvvete örnektir.

Atom çekirdeğindeki pozitif yüklü protonları bir arada tutan kuvvet nedir?

Çekirdekte pozitif yüklü proton, negatif yüklü elektron ve nötr olan nötron bulunmaktadır. Protonları bir arada tutan kuvvet, Güçlü nükleer kuvvet olarak adlandırılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir