9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 45

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Biyoloji Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Biyoloji, tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, kısacası büyükten küçüğe tüm canlıları canlıları inceleyen bilim dalına verilen isimdir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bireysel çalışmalarda işlenen konular evde tekrar edilmeli ve bolca soru çözülmeli, anlaşılmayan yerler kitaplardan bir kez daha çalışılmalıdır. Çokça kitap okunmalı ve yorum gücü geliştirilmeye çalışılmalıdır. Kavram, yargı ve düşünce seviyesinde dil gelişimini sağlayacak alıştırmalar yapılmalı, konular gözden geçirilmelidir. Konu içeriklerinin çözülen soru sayısından daha önemli olduğu unutulmamalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 45 Canlıların Yapısında Bulunan Temel Bileşikler Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı

Örümcek ipeğinde olduğu gibi proteinler tüm canlılar tarafından üretilebilir mi?

  • Cevap:  Hayır üretemez çünkü bu örümceklere özgü bir özelliktir.
    Proteinler vücudumuzun yapı taşıdır. Vücudumuzu düzenler vücudumuzu oluşturan organların yapı taşı olup en son enerji için kullanılacak yapıdır. Bununla birlikte n-tane aminoasit birleşerek proteini oluşturmaktadır. DNAlarımızın içerisindeki nükleotitlerin yapı taşları ise aminoasittir. Bu nükleotitler vücudumuzla ilgili tüm kodlamalara sahip olup her insanda dizilimi ve sıralaması farklıdır

Tüm canlılar, yapılarını oluşturan maddelerin tamamını kendi üretebilir mi?

  • Cevap:  Tüm canlılar, yapılarını oluşturan maddelerin tamamını kendi üretemez. Çünkü doğadan almaları gereken maddeler de var. Dünyamız Big-Bang sonucunda oluşan Nebulanın soğuyup katılaşması ile oluşmuştur. Bu oluşum sırasında ortaya çıkan gazlar vücudumuzun yapı taşlarını oluşturmaktadır. Evrenin yaklaşık %96 sı Hidrojen ve Oksijenden oluşmaktadır.

Hangi molekül çeşitleri canlıları karakterize eder?

  • Cevap: Canlıları karakterize eden molekül kitindir. Kitin böceklerin dış iskeletinin çoğunu oluşturur ve ameliyat iplerinde kullanılır. Canlıları karakterize eden molekül çeşidinin adı kitindir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir