9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Biyoloji Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Biyoloji, tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, kısacası büyükten küçüğe tüm canlıları canlıları inceleyen bilim dalına verilen isimdir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bireysel çalışmalarda derste anlatılan konular belli dönemlerde tekrar edilmeli ve testler çözülmeli, yanlış cevaplandırılan ve boş bırakılan sorulara ait konulara geri dönülmelidir.Okuma, anlama ve yorumlama hızını arttırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 17, 18 Bilimsel Bilginin Doğası ve Biyoloji Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı

♦ Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri kullanmıştır?

  • Cevap:
  • Köpek balıklarının avlarını bulurken burun delikleri arasındaki koku algılama zaman farkının daha etkili olduğunu ortaya koymuşlardır.
  • Araştırmacılar gri-kahverengi köpek balıkları ile havuzda bir seri deney gerçekleştirdi. Av kokusu oluşturmak için mürekkep balığından faydalanıldı ve köpek balıkları için deney amaçlı tasarlanmış özel başlıklar kullanmışlardır.

♦ Bilimsel bilgiler hangi şartlarda değişebilir?

  • Cevap: Deneye, gözleme ve yapılacak araştırmalara göre bilimsel bilgiler değişebilmektedir. Yeni yapılacak her türlü çalışma ve araştırma sonucunda bilimsel bilgiler ilerletilebilir ya da geliştirilebilir bazen de çürütülebilir.

♦ Bilimsel araştırmalar hangi amaçlar için yapılır?

  • Cevap: Mevcut bilgilerin geliştirilmesi için yapılır. Yeni buluşlar için yapılır. Bunun yanında her türlü bilginin kanıtlanırlığını yeniden denemek veya yeniden ortaya koymak için de yapılır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı

Bilimsel bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasındaki gelişmeler biyolojiye ne tür katkılar sağlamıştır?

  • Cevap: Biyoloji bilimi bilimsel bilginin üretilmesi kullanılması ve aktarılmasından büyük oranda etkilenir. Bilimsel olarak üretilen her türlü bilgi biyolojinin gelişmesine katkı sunar. Bu tür bilgiler sayesinde biyolojinin alt dalları ile ilgili çok daha ayrıntılı araştırmalar ve bilgiler ortay konulmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir