9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Biyoloji Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Biyoloji, tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, kısacası büyükten küçüğe tüm canlıları canlıları inceleyen bilim dalına verilen isimdir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bununla birlikte  bir bilgiyi ilişkilendirme yapmadan papağan gibi tekrar etmek de etkisiz bir öğrenmedir. Özellikle yeni öğrendiğiniz bir bilgiyi uykudan önce yani o gün içerisinde tekrar etmezseniz  %50″sini unutursunuz. Bir hafta içerisinde tekrar etmezseniz % 70″ni unutursunuz. Geriye gördüğünüz gibi çok az bilgi kalıyor ki bu kadarcık bilgiyle hiçbir başarı elde edilmez.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Hücre Cevapları

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Hücre Sayfa 101,102, 103, 104, Hücre Soruları ve Cevapları 

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı

♦ Kök hücreler, farklı hücrelere dönüşebildiğine göre hangi özelliklere sahiptir?

Kök hücreler, embriyonik dönem ve yetişkinlik sırasında vücudun birçok farklı hücre tipine dönüşmesinde potansiyele sahiptir.
Buna ek olarak, birçok dokuda, bir tür iç onarım sistemi olarak hizmet ederler; kişi veya hayvan hala hayatta olduğu sürece esas olarak diğer hücreleri yenilemek için sınırlama olmaksızın bölünürler.
Bir kök hücre bölünürse, ya bir kök hücresi olarak kalma ya da bir kas hücresi, bir kırmızı kan hücresi ya da bir beyin hücresi gibi daha özel bir fonksiyona sahip başka bir hücre tipi haline gelme potansiyeline sahiptir.

♦ Hücreler, tüm canlılarda aynı yapı ve özellikte midir?

Vücudumuzdaki tüm hücreler aynı değildir. Hepsinin işlevi, şekilleri ve özellikleri bulunduğu sistem ya da organa göre değişmektedir.
Örneğin alyuvar hücreleri bir çekirdeğe sahip değilken, çizgili kas hücreleri oldukça çok çekirdeğe ve mitokondriye sahiptir.
Bunun yanında sinir hücreleri ise bölünme yeteneğine sahip değildir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir