9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Özellikle okul ortamında öğretmenlerin anlatımları atlanılmadan dinlenilmesi gerekir. Ev ortamında derse çalışmaya başladığınız sırada Türkçe ders konuları bolca tekrar edilerek ardından test çözme yoluna başvurulması gerekmektedir. Özellikle Türkçe dersini kolay bir şekilde idrak edebilmeniz adına çok kitap okuyarak yorum gücünüzü geliştirmeye başlamalısınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kadim Dünyada İnsan Sayfa 80, 81, 82, 83 İlk ve Orta Çağ’da Ordu Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

Medeniyetler, askerî teşkilatlanmaya niçin ihtiyaç duymuştur?

  • Cevap: Çünkü medeniyetler için en önemli şey güvenliktir. Güvenlik olmadan insanların huzurla yaşamaları mümkün değildir. Dışarıdan gelecek her türlü saldırıyı yenmek için en önemli güç ordudur. Orduda güçlü bir askeri teşkilatlanmayla ancak kurulur.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı

İlk Çağ’da orduları birbirinden farklı kılan özellikler nelerdir?

  • Cevap: Ordularda yer alan askerlerin özellikleri, savaşlarda kullanılan aletler ve de asker sayıları farklıydı. Kullanılan miğferler ve kılıçlar ya da belki de at vs gibi hayvanların kullanımının farklı olmasını da sayabiliriz.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı

Yerleşik ve konar-göçer toplumlar arasındaki ilişkileri belirleyen unsurlar nelerdir?

  • Cevap: Yerleşik toplumlarda vergi toplanırdı. Oysa konar göçerlerde halkın hepsi askerdi. Halk beraber avlanır beraber yerdi. Yerleşik kesimde yönetici sınıf ve de dinsel ayrıcalıklı kesim vardır. Konar göçerlerde bu sınıflar yoktur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir