9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 75

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çünkü kitap okumak okuma ve anlama yeteneğini geliştirir. Bu sayede öğrenciler Türkçe dersinin büyük bir kısmını kapsayan paragrafları doğru bir şekilde okuyarak yorumlayabilir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kadim Dünyada İnsan Sayfa 70,  71, 72, 73, 74, 75, 76 Devletten İmparatorluğa Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı

“Geçmişteki uygarlıklardan bazıları neden yıkıldılar? Ben, uygarlıkların kaderlerinin yıkılmak olduğuna inanmıyorum.” Arnold Toynbee

Yukarıdaki sözle ne anlatılmak istenmiştir?

  • Cevap: Bu sözle şunu anlatmak istiyor olabilir. Uygarlıklar yıkılmaz uygarlıklar etkileri ve ortaya koydukları medeniyet izleri ile günümüze kadar yaşarlar. Ya da şu da olabilir uygarlıklar başkaları tarafından yok edilse bile hiç bir zaman olağanüstü koşullar olmasa asla yok olmazlar.

Günümüzde, Büyük İskender’in hâkim olduğu coğrafyada hangi devletler yaşamaktadır?

  • Cevap: Türkiye, İran, Yunanistan, Mısır, Rusya

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı

Gücün meşruiyet kaynağı bakımından Büyük İskender, Roma, Çin, Sasani ve Moğol imparatorluklarının benzerlik ve farklılıkları nelerdir?

  • Cevap: Çoğu gücün Tanrı tarafından kendilerine verildiğini savunmuşlardır. Çoğunda güçlü bir kral ve hükmettiği güçlü bir ordu vardır. Farklı yanları ise bazılarında danışma meclislerinin bazılarında ise senatoların olmasıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı

“Ülkenin temeli vergidir, bu da adaletle yükselir, zulümle değil.” Sasani Hükümdarı Erdeşir Babekan’ın bu sözünü değerlendiriniz.

  • Cevap: Bir ülke gelişmek istiyorsa bu gelişme ancak halktan toplanacak vergilerle olacaktır. Halk ise bu vergileri ancak adalete güvenirse adaletin kendisini koruduğu inancına sahip olursa verecektir. Bu yüzden de bir devlet için en önemli şeyleri başında adalet gelmektedir.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı

Büyük İskender, Roma ve Sasani devletlerinin geniş coğrafyada yüzyıllar boyunca hükmetmelerindeki etkenler nelerdir?

  • Cevap:
  • Güçlü bir yönetim merkezi
  • Güçlü bir ordu
  • Güçlü yasalar
  • Güçlü bir ekonomi
  • Güçlü bir vergi ve hukuk sistemi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir