9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe dersi dinlenirken; öğretmenin anlattıkları dinlenmeli, önemli yerlerin altı çizilmelidir. Türkçe dersinde konular birbiri ile bağlantılıdır. Bu nedenle konular arasında köprü kurulmaya çalışılmalıdır. Derste öğretmenin verdiği örneklere yenileri eklenmeye çalışılmalıdır. Tüm sınavlarda soru sayısı en fazla olan ders olduğu için bu dersin önemi iyice kavranmalı ve önemsiz görülerek ihmal edilmemelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kadim Dünyada İnsan Sayfa 42, 43, 44, 45, 46, 47 İnsanlığın İlk İzleri Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

1. Medeniyetlerin ortaya çıkmasında coğrafyanın nasıl bir etkisi olmuştur?

  • Cevap: Medeniyetlerin ortaya çıkmasında coğrafyanın etkisi büyüktür. Çünkü insanlık ancak uygun koşulları bulunca ilerleyebilmektedir. Bu koşullar sulak araziler, verimli ovalar, güvenli bölgeler gibi yerlerin olmasıdır. Örnek olarak dağlık bölgelerden çok insanların verimli ovalarda ya da su kenarlarında medeniyetler kurması buna örnektir.

2. Yaşadığınız bölgede tarih öncesi döneme ait yerleşim yerleri var mıdır? Araştırınız?

  • Cevap: Var. Antalya’da bir çok kazı yapılmakta. Ve tarih öncesi dönemlere ait bir çok kalıntıya rastlanmıştır. Mağaralara çizilen resimler de vardır.

3. Konar-göçer ve yerleşik toplumların özellikleri nelerdir?

  • Cevap: Konar göçer toplumlar göçebe yaşamaktadırlar. Bir yerde durmadıklarından geçimlerini hayvancılıkla sağlamaktadırlar. Çadırlarda kalmaktalar. Oysa yerleşik toplumlar yaşadıkları yerlerde evler yapmaktadırlar. Tarımla uğraşmışlardır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

İlk insanlara ait izler nerelerde görülebilir?

  • Cevap: Mağaralarda, dağların gizli kalmış kısımlarında, ya da yapılacak kazılarda çıkacak eski zaman yerleşim yerlerinde.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 44 Cevabı

Tarımın başlamasıyla insan hayatında ne gibi değişiklikler yaşanmıştır?

  • Cevap: Tarım ile beraber insanlık avcı yaşamdan toplayıcı yaşama geçmiştir. Eskiden av için göçen av için aynı yerde sabit yaşamayan insanlar artık belli bir yerde konaklamaya konakladığı yerde yerleşim yerleri inşa etmekte ve de yerleşik hayata geçmiştir.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı

Kazılarda elde edilen bu buluntular insanlık tarihine ne gibi katkılar sağlamıştır?

  • Cevap: İnsanların o dönemde ne giydiklerini, ne yediklerini, ne avladıklarını ve de nasıl bir yaşam sürdüğü hakkında bizlere çok önemli bilgiler sunmaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı

Yazıdan önceki dönemde toplumlara ait yaratılış ile ilgili mit ve efsaneler nelerdir? Slayt hazırlayarak sınıfta sununuz.

  • Cevap: Bu slaytı kendiniz hazırlamalısınız.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı

Ateşin kontrol altına alınması, insan hayatında ne gibi değişikliklere neden olmuştur? Bir metin hazırlayarak sınıfta okuyunuz.

  • Cevap: Ateş insanlığın başlangıçtan bu yana yapmış olduğu en önemli bulguların başında gelmektedir. Çünkü barınmadan beslenmeye insan hayatını tamamen değiştirmiştir. Artık insanlar eti pişirmeyi ya da ateş sayesinde ısınmayı barınmayı başarmıştır. Bu da içinde yaşadıkları mağaralardan tutun da yedikleri her türlü besine kadar yaşamlarına etki etmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir