9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Yukarıda bir kavram haritası örneği görülmektedir. Bunun gibi haritalar hazırlayıp, sürekli gördüğünüz yerlere asabilirsiniz. Hazırladığınız kavram haritalarını mümkün olduğu kadar renklendirin ve süslü şekiller vererek dikkat çekici hâle getirin. Ve bunları mutlaka dosyalayıp , unuttuğunuzda mutlaka göz atabileceğiniz şekilde saklayın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Tarih ve Tarih Yazıcılığı Sayfa 34,  35, 36 Tarih ve Yorum Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı

Tarihî bilgiler öğrenilirken nelere dikkat edilmelidir? Tartışınız.

  • Cevap:
  • Tarihçinin fikirleri, zihniyeti, hayata bakış açısı gibi durumlar ve kullandığı kaynağın güvenilirliği göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Okunulan her şeye inanılmamalıdır.
  • Farklı kaynaklar karşılaştırılarak okunulmalıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

Yukarıdaki metinlerden hareketle tarihsel olayların değerlendirilmesinde nelere dikkat etmeliyiz?

  • Cevap:
  • Tarihçinin fikirleri, zihniyeti, hayata bakış açısı gibi durumlar ve kullandığı kaynağın güvenilirliği göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Okunulan her şeye inanılmamalıdır.
  • Farklı kaynaklar karşılaştırılarak okunulmalıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı

Okunan, duyulan veya izlenen her tarihî bilgi doğru mudur? Neden?

  • Cevap: Kesinlikle değildir. Bu yüzden de öncelikle farklı kaynak ve bilgilerle karşılaştırılmalıdır. Bunun yanında söyleyen yazan kişinin kişiliğini ve güvenirliliğinin de sorgulanması gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir