9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 190

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Araştırmalara göre düzenli uyku sayesinde hafızaları ve dikkatleri gelişen öğrenciler sınavlarda daha yüksek not almışlardır. Her ne kadar öğrenciler sabaha kadar ders çalışmayı daha mantıklı bulsalar da sınav öncesi kendinizi bu kadar yormak hiç doğru değil çünkü beyninizin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ayrıca çoğu öğrenci bu yöntem yüzünden uykuya kalıp sınava gidememiştir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 188-189-190-191

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 188

SORU: Türklerin Anadolu’ya düzenli seferler yapması, Malazgirt Savaşı’ndan sonra buraya yerleşmelerinde etkili olmuş mudur? Nasıl? 

CEVAP: Elbetteki olmuştur. yahyagungor.net olarak bu konudaki yorumumuz şudur. Bu seferler sorasında Anadoluyu tanıma imkanı bulmuşlardır. Malazgirt savasşında anadolunun kapıları açılınca da buraya yerleşmişlerdir.

SORU:Anadolu’nun bayındır hâle gelmesinde Türkler’in ne gibi katkıları olmuştur? Araştırınız.

CEVAP:Türkler Sürekli savaşlarla ypıranmış anadoluyu tek elde toplayarak yatırımlar yapmışlardır. Kurulan beylikler Kuruldukları bölgelerde Mimari eserlerle ve şehirlerle donatmışlardır anadoluyu

SORU:Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?

Külliye :Bütün hayır kurumlarının bir arada olduğu yapılar topluluğu. (Cami ile birlikte medrese, ibadet, imaret, türbe, kütüphane, hamam, aşevi, darüşşifa, kervansaray, çarşı, okul, hastane, tekke, zaviye binalarından oluşan yapılar topluluğu.)

Kümbet: Silindirik, çokgen gövdeli, konik veya piramit çatılı anıtmezar.

Medrese: Müslüman ülkelerde orta ve yüksek öğretimin yapıldığı eğitim kurumlarının genel adı.

Türkmen : Müslüman Oğuz Türklerine verilen addır.

Uç : Ortaçağda Hıristiyan ile İslam dünyasının arasındaki Müslüman sınır bölgelerine verilen ad.

SORU:Siz Alp Arslan’ın komutanlarından biri olsaydınız ne yapardınız?

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 189

SORU:XI. yüzyıldan itibaren Anadolu’da Türk devlet ve beyliklerinin kurulma sebeplerini nasıl açıklayabilirsiniz?

CEVAP:Malazgirt savalarından sonra Anadolunun kapıları açılmıştır. Alparslanda beylerine fethedilen yerler fethedinindir politikası uygulamıştır. Kısa sürede Anadolunun her yerinde itrili ufaklı Türk beylikleri kurulmuştur.

SORU:Danişmentli Beyliğinin Anadolu’nun Türkleşmesine katkıları konusunda neler söyleyebilirsiniz?

CEVAP:Ders Kitabımızın sayfaları arasında bunun cevaplarını bulabiliriz. Madde madde yazacak olursak aşağıdaki gibi bir tablo çıkar.1- Haçlılara karşı başarılı mücadeleler yaptılar. 2- Bizans ve Ermenilere karşı mücadele ettiler. 3-Buldukları bölgeyi bayındır hale getirdiler. (Kayseri Ulu Cami, Melik Gazi Kümbeti) 4- Anadolu’nun ilk Türk medresesini yaptılar. 5- Orta Anadolu’da Türk nüfusunun çoğalmasını sağladılar.

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 190

CEVAP: Ticaret yolları üzerinde olması ve hayvancılığa uygun olması erzurumu önemli kılan unsurlardandır

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 191

CEVAP:Anadolu’da İslamiyet’in yayılmasında etkili olmuşlardır. Anadolu’daki Türk fetih hareketleri hızlandırıldı.Anadolu’da Bizans, Gürcü ve Ermenilerin gücü kırıldı.Haçlılara karşı Anadolu korundu. Feth edilen şehirlerin ve köylerin isimleri Türkçeleştirildi. Anadolu’da ki küçük yerleşim birimleri büyük Türk şehirleri haline dönüştü. Yoğun Türkmen göçü ile Anadolu’daki Türk nüfusu arttı.
Anadolu’da kalıcı kültür ve sanat eserleri bırakıldı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir