9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe dersinde başarılı olmak için neler yapılabilir, verimli Türkçe dersi çalışması nasıl olur gibi sorularının yanıtına ulaşmak için yazıyı okuyabilirsiniz. Genellikle küçümsenen, herkesin kolayca yapabileceği düşünülen bir derstir Türkçe. Fakat özellikle son yıllarda yapılan sınavlarda, Türkçe dersine ait soruların zorluk seviyesi yükseldiği için, bu sorulardaki başarı, sınavın genel başarısına büyük oranda etki etmeye başladı.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Tarih ve Tarih Yazıcılığı Sayfa 19, 20, 21 Neden Tarih Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı

Anthony Smith’in (Antoni Simit) “Hafıza yoksa kimlik yoktur; kimlik yoksa ulus yoktur.” sözünden ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Bir toplumun hafızası demek onun tarihi demektir. Geçmişten günümüze geldiği her yol her ilerleme demektir. Bundan dolayı o günleri o gelenek ve görenekleri bilmeden bugünü bilmek yorumlamak mümkün değildir. Bugün bir kimlikten bahsediliyorsa o kimliği oluşturan unsurlardır. Bu unsurları da ancak tarih sayesinde bilebiliriz.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Tarih Ders Kitabı Sayfa 20 Cevabı

Tarih öğrenmenin insana sağladığı faydalar neler olabilir?

  • Cevap: İnsanın geçmişten bugüne geçirdiği evreleri aşamaları medeniyetin nasıl ilerlediğini öğrenir. Bunun yanında geçmişten dersler çıkararak geleceğini sağlam temellere oturtur. Bir de elbette milli bilince sahip bir birey olur.

Millî kimliğin oluşmasında Asya Hun Devleti’nden günümüze kadar kurulmuş olan Türk devletlerinin (Görsel 1.9 ve 1.10) etkileri var mıdır? Neden?

  • Cevap: Kesinlikle vardır. Çünkü bizler hala o geçmişin izlerini ordudan devlet yönetimine hatta günlük yaşamın bir çok noktasında hala yaşatmaktayız. Mesela Asya Hun Devletindeki onluk sistem bugün ordumuzda hala kullanılmaktadır. İhtiyarlar meclisi ise TBMM olarak karşımıza çıkar. Yörük çadırlarının yapılması bile o günlerden gelen bilgilerle devam ettirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir