9. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 154

Sevgili öğrencilerimiz 9. Sınıf MEB yayınları Tarih Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Yavaş yavaş okuma alışkanlığının edinilmesi gerekir. Roman, gazete türü basılı araçları okumakta zorlanan öğrenciler ders kitaplarını da okumakta zorlanırlar kitaplara karşı antipati geliştirirler. Buna bağlı olarak öğretmenler eğittikleri gruptaki öğrencilerin yaşların uygun romanları okumalı ve öğrencilerine romanlarla ilgili bilgi vererek onları okumaya teşvik etmelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154

SORU: Farklı kültür ve medeniyetlerin birbiriyle ilişki kurmasında etkili olan faktörler neler olabilir?

CEVAP: Farklı Kültürlerin birbirleri ile ilişki kurmasında etkili olan faktörleri yahyagungor.net sitesi olarak şu şekilde sayabiliriz. Savaşlar, Göçler ve Ticaret.
SORU: İslamiyet öncesi Türklerin sosyal ve kültürel hayatı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

CEVAP: İslam Öncesi Türkler Göçebe yaşam sürmektedirler.
SORU: Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?

Gök Tanrı: Orta Asya Türk devletlerinde İnanınlan Din ve tanrısı
Gaza:   İslamiyeti korumak veya yaymak maksadıyla gayrimüslümlere karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi, ele geçirilen mallara ganimet denir.
Cihat: Din uğrunda mal ve can ile yapılan savaş ve çabalar.
İhşid :Ferganada Hükümdarlara verilen isim ve Mısırda kurulmuş bir devlete verilen isim.
Fütuhat : Fetih ve Fetihler.
İlteber :Orta Asya Türk devletlerinde vali ve komutan

“Bizim dinimiz için herkesin elinde bir değer ölçüsü vardır. Bu değer ölçüsü ile herhangi bir şeyin bu dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi şey ki akla, mantığa, toplum çıkarına uygundur; biliniz ki o, bizim dinimize de uygundur. Bir şey akıl ve mantığa, milletin çıkarına, İslam’ın çıkarına uygunsa kimseye sormayın, o şey dinîdir. Eğer bizim dinimiz akıl ve mantıkla uyuşan bir din olmasaydı en mükemmel din olmazdı. En son din olmazdı.”

SORU: Mustafa Kemal Atatürk bu sözleriyle İslam dininin hangi özelliklerini vurgulamaktadır?

CEVAP: En Son ve mükemmel din oluşunu ve Akla ve mantıpa uygun oluşunu vurgulamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir