8. Sınıf Öğün Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 82

Kıymetli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Fen Bilimleri dersinde her derste olması gerektiği gibi küçük notlar tutmak çok önemlidir Her ders her ünite her konuda tutacağınız küçük küçük notlar ileride sizin için bir ansiklopedi olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çoğu öğrencinin başına gelen istem dışı durumlardan birisi de derse oturdukları vakit tam anlamı ile kendisini veremeyerek çabuk dikkat sorunları yaşıyor olmalarıdır. Böyle bir durumda doğal olarak bireyler derse yoğun bir odaklanma içerisine girememekle beraber son derece sıkıntılı anlardan da geçmiş olacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 82 Cevabı

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 82 Cevabı 

Etkinliğin Yapılışı
• Demir çivileri birer deney tüpüne koyup üzerini örtmeyecek şekilde birine H2SO4, diğerine NaOH çözeltileri doldurunuz. Bir iki dakika sonra değişiklikleri gözlemleyiniz.
• Bir deney tüpünün içine tebeşir parçasını atınız. Üzerine pipet yardımıyla HCl asit çözeltisi dökünüz. Tüpte gerçekleşen olayları gözlemleyiniz.
• Kumaş parçası üzerine pipet yardımıyla H2SO4 çözeltisi damlatınız. Kumaş parçasında meydana gelen değişiklikleri gözlemleyiniz.
• Mermer parçasının bir kenarına limon suyu, başka bir kenarına sirke damlatınız. Bir iki dakika sonra mermer parçasında meydana gelecek değişiklikleri gözlemleyiniz.
• Kumaş parçası üzerine NaOH çözeltisi damlatınız. Değişiklikleri gözlemleyiniz.
• İki deney tüpüne biraz yumurta akı koyup birinin üzerine NaOH, diğerine HCl asit çözeltileri damlatınız. Değişiklikleri gözlemleyiniz. Tüm gözlemlerinizin sonuçlarını defterinize not ediniz.

Etkinlik Soruları
1. Üzerine asit ya da baz çözeltisi damlattığınız maddelerde ne gibi değişiklikler gözlemlediniz?

  • Cevap:

2. Asit ve bazların neden metal kaplarda saklanmadığını açıklayınız.

  • Cevap:

3. Limon suyu ve sirkenin mermer parçası ile etkileşimi nasıl olmuştur?

  • Cevap:

4. HCl asit çözeltisi ile tebeşirin etkileşiminde neler oldu?

  • Cevap:

5. Yumurta akına asit ve bazların nasıl bir etkisi olduğunu gözlemlediniz?

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir