8. Sınıf Öğün Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 37

Kıymetli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Fen Bilimleri dersinde her derste olması gerektiği gibi küçük notlar tutmak çok önemlidir Her ders her ünite her konuda tutacağınız küçük küçük notlar ileride sizin için bir ansiklopedi olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bazı öğretmenler derste sürekli not aldırır; fakat bazıları not aldırmayı sevmez. Bunun için öğretmeniniz anlatırken, özellikle de önemli bir konu olduğunu vurguladığı şeyleri mutlaka küçük küçük notlar hâlinde defterinize yazın. Renkli kalemler kullanın, hatırlatmalar yazın. Anlamadığınız şeyleri sormaktan çekinmeyin. Ödev hazırlıklarını dosdoğru yapın ve parmağınız sürekli havada olsun. Türkçe; yorum, kendini ifade etme, değerlendirmelerde bulunma, gözlem ve fikir alışverişinin çok yapıldığı derslerden biridir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 37. Sayfa Cevapları Ergenlik ve Sağlık

1. Ergenliğe geçişte bedensel ve ruhsal değişimlere uyum sağlayabilmek için neler yapabilirsiniz?
CEVAP: a-Ergenlik döneminde ergene karşı aile ve çevresindeki kişiler iyi davranmalıdır.
b-Ergen kişiye çocuk muamelesi yapmamalıyız.
c-Karşılaştırma yapılmamalıdır. (O senden iyi,bu senden üstün gibi)
d-Etkinliklere ve sportif faaliyetlere katılmalıdır.
e-Ergen kişiye  değer ve önem verildiği hissettirilmelidir.

2. Ergenlik döneminde yaşanacak problemlerle nasıl başa çıkabilirsiniz?
CEVAP: Spor yaparak ve çeşitli etkinliklere katılarak kafamızı dağıtabiliriz.
Bir başka kişi ile kendimizi kıyaslamamalı ve dış görünüşümüzü takıntı durumuna getirmemeliyiz.Kendimize ait olumsuz düşünceleri sorgulamalı ve kendimizi iyi hissetmek için çaba göstermeliyiz.İnsanlar görünüşünle ilgili çeşitli yorumlar yapsalar bile dengeli bir bakış açısı geliştirmeye çalış.

3. Ergenlik döneminde herkes aynı değişimleri gösteriyor mu? Açıklayınız.
CEVAP: Hayır her birey farklı değişimler gösterir.Kızlar ve erkekler zaten farklı şekilde geçirirler.Kızlar daha erken ergenliğe girerken erkekler daha geç girer.Erkeklerde sakal ve bıyıklar çıkar.Kızlarda böyle bir şey yoktur.Kızların yumurta hücreleri,erkeklerin ise sperm hücreleri oluşur.Kızlarda adet başlangıcı olur.Bazı kişiler daha ağır geçirir.Örneğin sivilce ve akne oluşumu çok fazla yaşar.Bazı kişilerin sesi kalınlaşır.

4. Ergenlik dönemi değişiklikleri ne kadar sürmektedir?
CEVAP: Ergenlik dönemi süresi kişiden kişiye göre değişir.Bazı kişiler bunu uzun yaşarken bazı kişiler ise çabuk atlatırlar.Ancak bilimsel olarak kişiler 22 yaşına kadar ergen olarak görülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir