8. Sınıf Öğün Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 165

Kıymetli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Fen Bilimleri dersinde her derste olması gerektiği gibi küçük notlar tutmak çok önemlidir Her ders her ünite her konuda tutacağınız küçük küçük notlar ileride sizin için bir ansiklopedi olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Sınav kaygısı sadece büyük sınavlara özgü değildir. Bazı çocuklar için her sınav bir kaygı kaynağıdır. Bu kaygı çalışmasıyla bağlantılı değildir. Sınavla ilgili yarattığı olumsuz düşünceler, sınavın kötü geçeceğine ilişkin inanışlar bu kaygının kaynağıdır. Kaygı belirtileri sınav performansında gerçekten düşüşe neden olur. Bu kaygılar başarılı olamama korkusu olan ve bu korkunun aileler tarafından desteklendiği çocuklarda daha sık görülür.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 165 Cevabı 

Buzdolabından çıkararak oda sıcaklığında beklettiğiniz meyve suyunun sıcaklığı artar. Çünkü bu meyve suyu havadan ısı alır ve sıcaklığı yükselir. Ocaktan sıcak olarak indirdiğiniz süt, havaya ısı vererek soğur. Sütün verdiği ısıyı hava alır. Hava ve süt arasında ısı alış verişi gerçekleşir. Ocaktan indirdiğiniz yemek tenceresini mermerin üzerine koyduğunuzda bir süre sonra mermer ısınırken tenceredeki yemek soğur. Peki, burada ısı alan ve ısı veren maddeler hangileridir?

  • Cevap:

Etkinliğin Yapılışı
• Büyük beherglasın içine cam yününü, bunun ortasına da küçük beherglası yerleştiriniz.
• İçteki beherglasa 100 g musluk suyu koyarak bu suyun sıcaklığını ölçünüz. Sonucu defterinize kaydediniz.
• Sıcak sudan 50 g alarak bu suyun sıcaklığını ölçüp kaydediniz. Bu sıcak suyu küçük beherglasın içine dökünüz. Sıcak ve soğuk su karışımını bir süre beklettikten sonra son sıcaklığı ölçüp defterinize kaydediniz.
• Ölçtüğünüz son değerde soğuk suyun aldığı ve sıcak suyun verdiği ısı miktarlarını karşılaştırınız.

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir