8. Sınıf Öğün Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142

Kıymetli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Fen Bilimleri dersinde her derste olması gerektiği gibi küçük notlar tutmak çok önemlidir Her ders her ünite her konuda tutacağınız küçük küçük notlar ileride sizin için bir ansiklopedi olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Verimli ders çalışma : Psikolojik ve sosyal yönden uygun bir ortamda daha önceden hazırlanmış bir plan dahilinde psiko-fizik enerjiyi yoğunlaşarak yürütülen bir çalışmadır. Bu yüzden birinci derecede yazılı veya görsel olarak bilgilerin ilk elden alınması daha sonra alınan bilgilerin kısa süreli bellekten  uzun süreli belleğe geçirilmesi ve alınan bu bilgilerin uygulanmasıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 142 Cevabı 

SUNUM

Ozon tabakasının seyrelme nedenlerini ve bunun canlılar üzerindeki olası etkilerini araştırınız. Ozon tabakasının seyrelmesini önlemek için neler yapılabileceğini bir sunum yaparak sınıfınızda arkadaşlarınıza açıklayınız (254. sayfadaki “Sunum Yönergesi”ne bakınız.).

  • Cevap:
    Yapılan araştırmalara göre ozon tabakasında incelmenin %1 artması Dünya’ya gelen zararlı ultroviyole ışınların %2 oranında artmasına neden olmaktadır.
    İnsan Sağlığı Üzerinde Etkileri
    1.Deri Kanseri, bu hastalığa yakalanmanın en büyük nedeni çok fazla güneş ışınlarına maruz kalmaktır.Melonama adı verilen ben kanseride ozon tabakası incelmesi ile UV ışınlarına maruz kalmaktan ortaya çıkmaktadır.Deri kanseri tüm cilt tipleri için UVB radyosyonuna maruz kalmakla artmaktadır.
    2.Katarakt, uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmanın sonucu görmeyi azaltan sürekli körlüğün başlıca nedeni olan gözbebeklerini örten bir göz rahatsızlığıdır.Bu göz hastalığı birçok nedenle oluşsa da yapılan deneylere göre artan UV ışınları ile bu rahatsızlıkta artmıştır.
    3.Bağışıklık Sistemi, Ultroviyole ışınlarına maruz kalmak insanların bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır.Bu da insan vücudunu sıtma gibi enfeksiyon hastalıklarına karşı çok daha hassas hale getirmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir