8. Sınıf Öğün Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 130

Kıymetli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Fen Bilimleri dersinde her derste olması gerektiği gibi küçük notlar tutmak çok önemlidir Her ders her ünite her konuda tutacağınız küçük küçük notlar ileride sizin için bir ansiklopedi olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bir saat çalıştıktan sonra araya 5-10 dakikalık dinlenme koymak yararlı olur. Bu sayede bir saatlik çalışma sonunda dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. Zamanınızı geri getiremezsiniz çünkü. Çalışmalarınızdan yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli, özellikle sabah kahvaltılarınızı düzenli ve yeterli kaloriyi alacak şekilde yapmalısınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 130 Cevabı 

Bir besin zincirinin ilk halkasının bitkiler olduğunu öğrendiniz. Bitkiler neden fotosentez yapar? Fotosentez için bitkiler nelere ihtiyaç duyar ve bu olay sonucunda hangi ürünler oluşur?

  • Cevap:  Bitkiler ürettikleri besinlerden enerji elde eder ancak bu besinlerin hepsini kullanamaz. Bitkiler fazla gelen besinleri besin deposu olan meyve, yaprak, kök gibi organlarında depo eder. Örneğin mısır bitkisi fotosentezle besin ve oksijen üretir. Ürettiği oksijeni havaya verirken besinlerin bir kısmını kendisine enerji sağlamak için kullanır. Ürettiği besinlerin fazlasını da mısır koçanında bulunan tanelerde nişasta denilen bir tür karbonhidrata dönüştürerek depolar.Sizler de bu mısırı un, mısır nişastası ya da haşlanmış taze mısır olarak tüketirsiniz.

    Fotosentez, bitkilerin kendi besinini kendileri üretmesi demektir. Fotosentez, güneş ışığı sayesinde meydana gelir. Bitkiler normal solunum da yaparlar. Bitkiler akşamları normal bir şekilde karbondioksit üretirler. Oksijen tüketimine katılırlar. Bitkilerin gündüzleri besinlerini üretmesi gerçekleşir.

    Fotosentez için bir bitki su, karbondioksit ve güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bunlar klorofil ile birleştiğinde açığa besin denen şeker yapısı ve oksijen çıkar. Oksijen, oksijenli solunum yapan canlılar tarafından tüketilir. Besin ise bitkinin besini olarak tüketilmektedir. Fotosentez canlılığın devam etmesini sağlar. Bütün canlılar için gereklidir. Çünkü oksijen üretimini meydana getirir. Böylece canlıların ortak özelliği olan solunum gerçekleşir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir