8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Kimi öğrenciler “nasıl olsa Türkçe biliyorum; çalışmasam da olur!” gibi yanlış bir düşünceye kapılıp bu derse fazla ağırlık vermezler. Oysa Türkçe dersine özel bir önem gösterilmelidir. Nitekim Türkçe’nin iyi öğrenilmesi sınav açısından olduğu kadar hayatın geneli açısından da çok hassas bir önem taşımaktadır. Çünkü ana dilimizi güzel konuşmaya ve yazmaya yalnızca sınavlarda değil, yaşgülın her sahasında ihtiyaç duyarız. Ana dilini iyi bilmeyen kişinin düşünce ufku dar olacak, bu da yeterince üretememesine yol açacaktır. Oysa hedefe giden yolda ilerleyen kişinin düşünce kapasitesini olabildiğince geliştirmeye ihtiyacı vardır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 

Sevr Antlaşması’nın maddelerine bakarak Osmanlı Devleti’nin fiilen ve hukuken varlığını devam ettirdiğini söyleyebilir misiniz? Görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Söyleyemeyiz. Çünkü bu antlaşma Osmanlı Devleti’nin her anlamda zarara uğratacak bir antlaşmadır.Amaç Osmanlı Devleti’ni fiilen ve hukuken yıkmaktır.Topraklarını savunmasını zor duruma sokmaktır. Osmanlı’nın ekonomisini bitirmektir.Bunları gören Mustafa Kemal bu antlaşmaya karşı çıkarak kabul edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurmuş ve milli mücadeleyi başlatmıştır.Bu yolda halk tarafından tam destek görmüştür.

Mustafa Kemal ve İstanbul Hükûmeti’nin Sevr Antlaşması’na tepkileri ne olmuştur? Bu tepkileri karşılaştırınız.

  • Cevap: İstanbul hükumeti Sevr’i kabullenmiştir. M.Kemal antlaşmanın Türk topraklarını parçalayacak milli birlik ve beraberliği bozacak bir anlaşmanın kabul edilmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştu. Türk milleti de antlaşmaya karşı çıkarak milli mücadeleye destek verdi. Antlaşmayı onaylayanlar vatan haini ilan edildi.

Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını ve çevresindekileri örgütleyerek bu çözüm yollarını başarıyla uygulamasını, onun hangi kişilik özelliği ile açıklarsınız?

  • Cevap:  Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını ve çevresindekileri örgütleyerek bu çözüm yollarını başarıyla uygulamasını, onun lider, zeki ve kararlı bir kişiliği olmasını kanıtlar niteliktedir.Mustafa Kemal’in milli mücadele yıllarında karşılaştığı en büyük zoruluk İstanbul Hükumetinin tutumu ve yaptırımları olmuştur.Bu dönemde İstanbul Hükumeti Atatürk’ü ve milli mücadeleye destek verenlere idam cezası vermiştir.Ancak Atatürk aldırış etmemiş ve kararlılığı ile mücadelesine devam etmiştir.Milli mücadele halka iyi bir liderlik yaparak iyi sonuçlar elde etmeyi başarmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir