8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Uzun paragrafı sorulardan ürküp sıkılmayınız. Çünkü bu sorular kolay sorulardır ve cevap paragrafın içine sıkıştırılmıştır. Sözcük – anlam sorularında sözcük tek başına düşünülmemelidir. Sözcük cümlede anlam kazandığı için cümle okunmalıdır. Cümle – anlam sorularında cümlenin anlamı çerçevesi çok iyi belirlenip dışına çıkılmamalıdır.Cümle çok iyi anlaşıldıktan sonra şıklara geçilmelidir. Önce soru kökü okunmalı, sonra soruyla ilgili bölüme geçilmelidir. Paragraf sorularında “ana fikir” isteniyorsa cevap genellikle ya paragrafın başında ya da sonundadır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 54.Sayfa Cevapları

SORU: İngilizlerin Ermenileri desteklemelerinin nedenleri neler olabilir?

CEVAP: Rusya’nın ihtilalden dolayı savaştan çekilmesine kadar, Ermenilere Doğu Anadolu’da devlet kurma amacı vardı. Rusya çekildikten sonra imzalanan Mondros ve Sevr antlaşmalarında açıkça İngilizlerin Ermenilei desteklediğini görüyoruz. Mondros Ateşkes Antlaşmasının 24.maddesinde ”Vilayet-i Sittede (doğudaki altı il) karışıklık çıkarsa bu bölgeler işgal edilebilecek” ibaresi yer alıyordu. Sevr antlaşmasında da açıkça doğuda bir Ermeni devletinin kurulması maddesi yer alıyordu. Bu iki antlaşmada da Ermenilere doğu illerini veren İngilizlerdir. İngilizler Osmanlı üzerinde BÖL-PARÇALA-YÖNET politikasını uygulayarak Ortadoğudaki çıkarlarını devam ettirmek amacındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir