8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 40.Sayfa Cevapları

SORU: Abdurrahman Kâmil Efendi “Halkın doğrudan doğruya egemenliğini eline alması” sözüyle neyi anlatmak istemiş olabilir?

CEVAP: Osmanlı devleti saltanatla yönetildiği için halkın yönetimde bir etkisi yoktu. İşgallerde padişahın etkisiz davranması kurtuluş için tek çare kalmasına yol açıyordu. O çare de halkın katılımıyla başarıya ulaşacak olan kurtuluş mücadelesidir. Halkın etkisiyle vatan kurtulduktan sonra halkı egemenliğine dayalı bir yönetim şekline geçilecekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir