8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bazı öğretmenler derste sürekli not aldırır; fakat bazıları not aldırmayı sevmez. Bunun için öğretmeniniz anlatırken, özellikle de önemli bir konu olduğunu vurguladığı şeyleri mutlaka küçük küçük notlar hâlinde defterinize yazın. Renkli kalemler kullanın, hatırlatmalar yazın. Anlamadığınız şeyleri sormaktan çekinmeyin. Ödev hazırlıklarını dosdoğru yapın ve parmağınız sürekli havada olsun. Türkçe; yorum, kendini ifade etme, değerlendirmelerde bulunma, gözlem ve fikir alışverişinin çok yapıldığı derslerden biridir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı 

Kuvayı milliye ruhu” kavramının ne anlama geldiğini araştırınız.

  • Cevap: Kuvay-i milliye Anadolu’nun Yunan, Fransız, İtalyan, İngiliz ve Ermeni birliklerince işgal edildiği ve Mondros Anlaşması ile ağır koşulların dayatıldığı dönemde çeşitli yörelerde ortaya çıkan bir milli direniş örgütünün aldığı isimdir.

    Kuvay-i milliye ruhu ise, ihtiyaç olunduğunda bütün ülke olarak tek bir yumruk olabileceğimiz ve düşmanın kafasına bu yumruğu indirebileceğimizin; zorunlu kalındığında herkesin vatanın bekası için elinden gelen her hizmeti verebileceğinin genlerimize işlenmiş halidir Kuvay-i milliye ruhu kavramı

Millî Mücadele Dönemi’nde kurulan cemiyetlerin kuruluş amaçları nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Milli Mücadele’ye karşı olan cemiyetler iki grupta toplanmışlardır. Bunlar; azınlık cemiyetleri ve milli varlığa düşman cemiyetlerdir. Azınlık cemiyetleri, bulundukları toprakları Osmanlı Devleti’nden kopararak kendi bağımsız devletlerini kurmak isteyenler tarafından oluşmaktaydı. Milli varlığa düşman cemiyetler ise işgallerin engellenemeyeceğini kabul etmiş ve Itilaf Devletleri’nden tavizler almayı bekleyen cemiyetlerdir.
    İtilaf Devletleri işgaline karşı savunmasız kalan Osmanlı topraklarını korumak adına faaliyet gösteren cemiyetler milli cemiyetler (Müdafaa-i Hukuk) olarak bilinmekteydi. Bu cemiyetler bölgesel olarak milli mücadele yürütmekteydiler. Bir çoğu daha sonra birleşerek Anadolu’yu kurtarmak için faaliyet göstermiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir