8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisini öğrenmek imkânsız değil! Okuduğumuzu çok iyi anlayabiliyoruz; fakat dil bilgisi bizim için tam bir tabu. Öyle mi? Size bir önerim var: Dil bilgisi, aslında çok iyi bildiğiniz dilin inceliklerine ulaşmak için sizin için bir fırsattır. Soyut kavramlardan, terimlerden sıkılıyor olabilirsiniz. Fakat öncelikle dil bilgisine karşı ön yargılarınızı yıkmanızı istiyorum. Böylesi konulara “Biz ailece matematik özürlüyüz.” cümlesindeki insanlar gibi yaklaşmanız baştan kaybetmemize sebep olur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 30.Sayfa Cevapları

SORU: Sizce Mondros Ateşkes Antlaşması’nın Osmanlı Devleti için en tehlikeli olabilecek hükmü hangisidir? Neden?

CEVAP-1: Bu metne göre Osmanlı devletinin savaşa girmesini kaçınılmaz hale getiren en önemli etken, yalnız kalmasıdır. Araplar İngilizlerle iş birliği yaptığı için Osmanlının kontrolünden çıkmış ve hatta düşman olmuştu. Başta İngiltere ve Rusya olmak üzere büyük devletler Osmanlı topraklarını parçalamak isitiyorlardı.  Bu amaçla Ermeni devletinin kurulması için çalışmalar yapıyorlardı.  Diğer

Avrupa devletleri Osmanlıya ait topraklara göz dikmişlerdi.
Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı karikatürde olduğu gibi batılı devletler Osmanlıyı parçalayacak bir aslan gibi beklediği için, Osmanlı Almanya ile birlikte savaşa katılmak zorunda kalmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir