8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 171

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışmanızın bitiminde kendinize hak ettiğiniz ödülü zevkle verin ve hayalinizi zevkle kurun. Ders çalışırken hayale dalarsanız ve bunu kendinize ödül olarak verecek şekilde ayarlayamıyorsanız ikinci öneri olarak kurduğunuz hayale devam edip bitirmenizdir. Hayalinizi bitirdiğiniz zaman tekrar derse dönün. Bu hayallerin geri gelmesini önlemenin bir yoludur. 5-10 dk. gibi makul bir süre içinde derse dönemediğinizi fark ederseniz yerinizden kalkın yürüyün, hafif fizik egzersiz hareketleri yapıp kendinizi zihninizi ve hafızanızı değiştirin.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 171 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 171 Cevabı 

A. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları kutudan seçeceğiniz uygun sözcüklerle doldurunuz.

1. Fransız İhtilali sonucu dünyaya yayılan ve bugün hâlâ etkili olan milliyetçilik, insan haklan, demokrasi ve millî egemenlik düşünceleri Mustafa Kemal’i derinden etkilemiştir.
2. Atatürkçülük akla ve bilime dayanan, yeniliklere açık ve dinamik toplumsal bir dönüşüm ve gelişim hareketidir.
3. Bir milletin maddi ve manevi güçlerinin toplamı Millî Güç olarak adlandırılır.
4. İnkılap var olan çağdışı kalmış geleneksel kurumlan kaldırmak, bunların yerine çağdaş kurumlar ve sistemler getirmektir.
5. Kişilerin dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve siyasi görüş farkı gözetilmeksizin kanunlar önünde eşit olmasını öngören; birey, sınıf, aile veya zümre üstünlüğünü kabul etmeyen Atatürk ilkesi Halkçılık‘tır.

B. Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin sonuna “D” harfi, yanlış ifadelerin sonuna “Y” harfi getiriniz.

1. Devletin karşılaştığı ya da karşılaşabileceği iç ve dış sorunlara yönelik aldığı siyasi önlemlere siyasi güç denir. (D)
2. Millî egemenlik, cumhuriyetçilik ilkesinin bütünleyici ilkesidir. (D)
3. Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyet’in ilanı ile kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi
gibi inkılaplar devletçilik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. (Y)
4. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunun kurulması gibi yenilikler, milliyetçilik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. (D)
5. Laiklik, toplumsal hayatı düzenleyen hukuk kurallarının akla, mantığa, bilime dayandırılması ve
kişisel vicdan hürriyetinin sağlanmasıdır. (D)
6. Aşar Vergisi’nin kaldırılması, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınması, Türk Medeni Kanunu, Soyadı Kanunu gibi yenilikler halkçılık ilkesi doğrultusunda yapılmıştır. (D)
7. Atatürk Dönemi’nde yapılan inkılaplar, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmiş ülkelerin himayesinde yaşamasını hedeflemektedir. (Y)

8. Cumhuriyetçilik ilkesinin ortaya çıkış nedenlerinden biri de 1929 yılında başlayan Dünya Ekonomik Bunalımı’dır. (Y)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir