8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 154

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Yavaş yavaş okuma alışkanlığının edinilmesi gerekir. Roman, gazete türü basılı araçları okumakta zorlanan öğrenciler ders kitaplarını da okumakta zorlanırlar kitaplara karşı antipati geliştirirler. Buna bağlı olarak öğretmenler eğittikleri gruptaki öğrencilerin yaşların uygun romanları okumalı ve öğrencilerine romanlarla ilgili bilgi vererek onları okumaya teşvik etmelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 154 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 154 Cevabı 

Millî birliği güçlendiren unsurların neler olduğunu söyleyiniz.

  • Cevap:
  • Millî kültür,
  • Dil, tarih, kültür ve amaç birliği,
  • Misak -ı Millî,
  • Millî Eğitim,
  • Türklük bilinci
  • Manevî değerlerdir.

“Türkiye halkı; ırksal veya dinsel ve kültürel yönden birleşmiş, bir diğerine karşı karşılıklı hürmet ve fedakârlık hisleriyle dolu ve kaderi, geleceği ve menfaatleri ortak olan bir toplumdur.”

Atatürk, milleti nasıl tanımlamaktadır?

  • Cevap: Atatürk, cumhuriyet ilan edilmesine giden süreçte milleti arkasına alarak hareket etmiştir. Türk milletini düşman tasallutundan yine Türk milleti kurtaracaktır diyerek milletin azim ve kararlılığına önemli ölçüde vurgu yapmıştır. Millet değerlerinin yeniden yaşatılarak ve milli birlik ve beraberlik oluşturularak düşman tasallutunun üstesinden gelinmiştir.Atatürk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ne kuran halka Türk Milleti denir diyerek tanımlamıştır. Aynı azim ve kararlılığı, ortak gayeyi ve ortak geçmişi paylaşan belli bir toprak parçası üzerinde aynı kaderi paylaşan kişilerin birlik ve beraberlik içinde olması millet olmayı gerektirmektedir. Millet olmak, siyasi bir güç olarak devleti ortaya çıkarır. Cumhuriyetin ilan edilmesinde de bu böyle olmuştur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir