8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dönem Planı: Dönem planı için bir takvim kullanılabilir ve bu takvim öğrencinin göreceği bir yere asılır. Akademik dönem için tarihleri gösteren bu takvim sınavları, ödev tarihlerini, toplantıları ve bireyin gereksinim duyduğu durumları içermelidir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

Mustafa Kemal “Nutuk” adlı eseri neden yazmıştır? Bu eserin yazılış gerekçelerini araştırınız.

  • Cevap: Nutuk, cumhuriyet tarihinin en önemli yazılı eserlerinden biri olarak Mustafa Kemal tarafından yazılmıştır. Mustafa Kemal, cumhuriyete giden yolda ve cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra gerçekleşen siyasi, sosyal ve kültürel gelişmelerin analizini yapmış ve arka perdesini anlatmıştır.Mustafa Kemal’in Nutuk’u yazma amacı 1919 – 1927 yılları arasında gerçekleşen siyasi olayların arka planını gözler önüne sermektir. Bu nedenle Halk Fırkası toplantılarında kendisi tarafından okunmuştur. 1919 – 1927 yılları arasında gerçekleşen olayların, siyasi anlaşmaların, kongrelerin, meclislerin durumunu anlatan bir kitap olarak eski harflerle basılmıştır. Harf İnkılabı’ndan sonra da yeni harflerle basılmıştır. Günümüzde Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanmaktadır.

Cumhuriyet’in varlığını sürdürebilmesi için neler yapılmalıdır? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Cumhuriyet, Türkiye’de 1923 yılında ilan edilmiştir. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen cumhuriyet ile birlikte kurucu ilkeler doğrultusunda bazı devrimler ve yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet, halkın kendi kendini idare etmesi demektir. Halkın iradesine saygı duyularak halkın devlet yönetiminde etkin bir rol alması sağlanmıştır.Cumhuriyetin varlığının sürdürülebilmesi için kurucu değerlerin korunması gerekir. Ayrıca kurulan müesseselerinin korunması gerekir. eğitim ve öğretime önem verilmesi gerekir. siyaset temel esasları ve cumhuriyete olan etkileri doğru bir şekilde yeni nesle aktarılmalı ve anlatılmalıdır. Cumhuriyet bu toprakların değeri olarak yaşamaktadır. Bu bakımdan şeklen halka uygun hale getirilmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle halkın sistemi olarak korunması gerekir.

Mustafa Kemal Atatürk, “Nutuk”u “Gençliğe Hitabe” ile bitirmiştir. Bu durumun nedeni nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Mustafa Kemal’in cumhuriyet öncesinde, cumhuriyeti giden yolu ve cumhuriyetin ilanını ve Milli Mücadele dönemini anlattığı kitap olarak Nutuk’u kaleme almıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’u Gençliğe Hitabe yazarak bitirmiştir. Gençliğe Hitabe bugün bütün okul kurumlarında yer almaktadır.Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u Gençliğe Hitabe ile bitirmesi, gençliğe verdiği önemi göstermektedir. Gençlik, bir devletin en değerli sermayesidir. Gençlik gelecek demektir. Gençlik en değerli yatırımdır. Bu yatırımın güzel bir netice vermesi için siyasi, tarihi ve kültürel olarak eğitim yatırımları yapılmalıdır. Bununla beraber milli ve manevi değerlerin gençlere kazandırılması için yol göstermiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir