8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bir öğrencinin isteyerek çalıştığı ve hemen öğrendiği bir dersi bir başka öğrenci zor öğrenebilir. Bir başka öğrenciyse çabuk yorulabilir ya da çalışmak istemeyebilir. Bu nedenle bir ders ya da konu içinde ayrılacak süre öğrenciden öğrenciye değişir. Her öğrenci zamanı kendine göre ayarlamalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı 

Atatürk Dönemi’nde sağlık alanında ve sosyal alanda yapılan çalışmalara bakarak devletin bu konulara nasıl yaklaştığını söyleyiniz.

  • Cevap: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından kurucu ilkeler doğrultusunda birçok devrim yapılmıştır. Eğitim, öğretim, sosyal, kültürel, siyasi, ekonomik alanda yapılan yatırımlar kalkınma sürecinin birer parçaları olarak gerçekleştirilmiştir.Sağlık alanında hastanelerin kurulması, ilaçların tedarik edilmesi, tıp fakültelerinin kurulması ve doktorların yetiştirilmesi sağlık yatırımları kapsamında değerlendirilmelidir. Çağdaş ve medeni bir toplum olmak için sağlığın gelişmesi insana verilen önemi gösterir. Sosyal alanda da dil, tarih ve kültür alanında çeşitli müesseseler kurulmuş ve yayınlara hız verilerek kılık ve kıyafet yenilikleri de yapılmıştır. Böylece muasır medeniyetler seviyesine çıkma arzusu yerine getirilmeye çalışılmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir