8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Aralıklı olarak yapacakları tekrarlar sayesinde ise bir taraftan eski öğrendiklerini hatırlarken diğer yandan da sınavlara her an hazır durumda olacaklardır. Öğrenciler bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri bakımından birbirlerinden farklıdırlar.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı 

Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayınız.

  • Cevap:  Sanatın meydana getirilmesi ve sanat olarak değer kazanması için gereken zorlu çalışmalar zorluğu nedeniyle sanatçılar insanlığın göz bebekleridir.  Nitekim Atatürk:– “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

    – “Bir millet sanattan ve sanatkarlıktan mahrumsa, tam bir hayata malik olmaz.”

    Sözleriyle, sanatın bir ulusun geleceği olduğunu belirtmiştir.  Atatürk’ün sanat hakkında söylediği özdeyişler elbetteki bunlarla sınırlı değilir.

    Atatürk, genç cumhuriyetin,  gelişmesi, halkın çağdaş ülkeler düzeyinde bir gelişme göstermesi için çabalarını sadece özlü sözlerle değil, eylemlerle göstermiştir.  Atatürk, gelecek öngörüsü çok yüksek bir liderdir. örneğin başkent Ankara’da  betonarme binalar daha yeni yapılmaya  başlamışken; Avrupa’ya genç sanatçıları ve yetenekli öğrencileri göndererek Cumhuriyetin en başarılı sanatçıların doğuşuna önayak olmuştur.

    Atatürk;  Cemal Reşit Rey, Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, İdil Biret, Suna Kan, Cahit Arf ,  Çallı İbrahim, Namık İsmail, Hikmet Onat, Avni Lifij, Feyhaman Duran, Cahit Sıtkı Tarancı, Sabahattin Ali, Sabahattin Eyüpoğlu, Samet Ağaoğlu, Ekrem Akurgal ve Macit Gökberk gibi sanatçı, bilim adamı ve filozofları “Sizi kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olup dönünüz.” diyerek Avrupaya göndermiştir. Bu sanatçılar, Avrupa’da öğrendiklerini yerli sanatta başarı ile uygulamışlardır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir