8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrenci, herhangi bir konunun öğrenilmesinde, basılı araçlara ne kadar baş vurursa, öğrenme ilgisi ve zihinsel yetileri de o kadar çok genişleyecektir. Basılı öğrenme araçlarından yararlanmada çizelge grafik, harita ve resimlerin özel bir önemi vardır. Bunlar sayfalarca anlatılan bilgileri topluca ve bir arada vererek o konunun kavranmasına yardımcı olmaktadırlar.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı 

“Eğitim alanında yiğitçe bir atılımdır bu. Biz, kendi beyaz çocuklarımız arasındaki okuryazarlık oranını ancak bir buçuk yüzyılda, yavaş yavaş yükseltebildik. Yine de on yaşının üzerindekiler arasında okuma yazma bilmeyenlerin oranı 1920’de %6 kadar yüksekti. New York’ta bile bu oran %5’tir. Vali Smith (Simit), Amerika’da okuma yazma bilmeyen beş milyon insan bulunduğunu söylemektedir.

Mustafa Kemal’in Türkiye’yi okutmak için gösterdiği ilgi bizde de olsaydı okullara devamı sağlayacak bir yol bulabilir, bunun için gerekiyorsa davul da çalabilirdik.”

(Şimşir, 1992: 250) (Düzenlenmiştir.)

Millet Mekteplerinin çağdaş cumhuriyet bireyi yetiştirme hedefine katkıları nelerdir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra eğitim ve öğretim faaliyetleri de yeni rejimin arzusu doğrultusunda çağdaş ve modern bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Cumhuriyet rejiminde laiklik uygulamaları laikliğin anayasaya girmesinden önce başlamıştır. Bu bağlamda inkılapların kesafet içinde olduğu yıllarda eğitim ve öğretimin birleştirilmesi de gündeme gelmiştir.Millet Mektepleri’nde çağdaş ve modern eğitim anlayışına göre eğitim ve öğretim verilmeye başlanmıştır. Bilim ve akıl öncelenmiştir. Bu düsturla da karma eğitim öne çıkmıştır. Eğitim muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bir araç olarak kabul edilmiştir. Mustafa Kemal yeni harflerle bir geometri kitabı kaleme alarak bilime verdiği önemi ortaya koymuş ve eğitim araç ve kaynaklarının yol ve yöntemini göstermiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir