8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ne istiyorum”un karşılığı “ne fedakarlıkta bulunacağım”dır.Bu nedenle iyi bir başarı için okuldan sonra en az 3 saat çalışmalısınız. Yani 3×45 dak. Bu performansın altındaki çalışmalar, karnelerde düşük not olarak geri döner. Diğer Kaynaklardan Yararlanınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı 

Harf İnkılabı’nın ve Millet Mekteplerinin, eğitimin yaygınlaştırılması ve Türk toplumunun çağdaşlaştırılmasına etkileri nelerdir? Araştırınız. Konuyu sınıfta arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nde siyasi, sosyal, kültür, eğitim alanlarında önemli devrimler yapılmıştır. Bu devrimler medenileşme yolunda atılan adımlar olarak lanse edilmiştir. Çoğu laiklik kapsamında yapılmıştır. Cumhuriyeti kuran temel ilkeler batı medeniyetinin örnek alınması için olmuştur.Harf İnkılabı ve Millet Mektepleri’nin açılması da eğitim ve öğretim alanında gerçekleştirilen devrimlerden olmuştur. Bu sayede eğitim ve öğretim laik bir düzen anlayışında modern, çağdaş ve medeni bir şekilde gerçekleştirilmek istenmiştir. Akıl ve bilim araç olarak kabul edilmiştir. Aklın ve bilimin referans kabul edildiği toplumlarda medeniyetin gelişmesi tezi esas alınarak hareket edilmiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir