8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışma masasının üstü de, oda kadar önemlidir. Koltuk, yatak üstünde çalışma verimli olmaz.Çalışma masada ve sandalyesinde olmalıdır. Masanın üstü dikkat dağıtacak objelerden temizlenmeli, sadece ders araç gereçlerine yer verilmelidir. Aklımız başka şeylere takılabilir. Dışarıdaki bir aktiviteye, ye da kendi hayallerimize. Dışarıdaki aktiviteden soyutlanmanın yolu uzak olmaktır. Kapı kapalı, sesler gelmediğinde dışarının cazibesi azalır. Hayallerimizi ise biraz ara vererek geçiştirebiliriz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 119.Sayfa Cevapları

SORU: Atatürk’e göre medeni bir millet olmanın şartları nelerdir?
CEVAP: Atatürk’e göre millete yol gösteren en önemli şey müsbep ilimdir. Bir milletin gelişmesi için ilim ve fen yeterlidir. Çünkü azgelişmiş ülkeleri niteleyen temel göstergelerden biri de ilim ve fen eksikliği ve okuma-yazma bilenlerin toplam nüfustaki oranının düşüklüğüdür. Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerde bu oranın yükseldiği, hatta yüzde yüze vardığı görülmektedir. Ekonomik kalkınma ile ilim ve fen arasındaki ilişki açık ve kesindir.
SORU: Yukarıdaki eleştirileri dikkate aldığınızda çağdaş bir yükseköğretim kurumunun sahip olması gereken özellikler hakkında neler söyleyebilirsiniz?

CEVAP: 1. Teknolojinin ve çağdaş zihniyetin yerleşmesini sağlamaldır.
2. Özerk olmalı ve kimse müdahale etmemelidr.
3. Ders programlarına ve öğretim yöntemlerine kimse karışmamalıdır.
4.Üniversiteler ülkenin gelişmesine katkı sağlamaldır.
5. Ülkede meydane gelen gelişmelere ayak uydurmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir