8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 86

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Genelde sevinç, üzüntü, kaygı, endişe gibi sorunlar da ne yazık ki sınava çalışacak olan kişinin hem motivasyonunu etkilemekte hem de sınav anında dikkat kaybı gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda kişinin tam olarak kendini derse verememesinin altında yatan belli başlı bir diğer sebeplerin arasında ise ortamda televizyonun açık olması, kalabalık insan topluluğu, gürültü, çocuk sesleri ders çalışmanıza etki eden sorunların başında yer alıyor. Bu soruna çözüm bulmak adına kendinize daha sessiz bir ortam bulmalı ve gözünüze çarpan her ne varsa odadan kaldırmalısınız.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 86 5. Ünite Atatürkçülük Kalkınmada Devlet Desteği Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları

Bu etkinlik sayesinde devletçilik ilkesinin hangi alanlarda uygulanabileceğini irdeleyerek örnek cümleler sayesinde kavrayacaksınız.

KALKINMADA DEVLET DESTEĞİ

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 86 Cevabı

Devletçilik ilkesi devlete sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda çeşitli görevler yüklemiştir. Aşağıda devletçilik ilkesinin ortaya çıkmasında etkili olan faktörler verilmiştir. Verilenlerin hangi alana ait olduğunu işaretleyiniz. (yanına yazınız) 

Sosyal – Siyasi – Ekonomik

Ülke içinde güvenliği ve adaleti sağlayarak ve devam ettirerek vatandaşın her türlü hürriyetini güvence altında bulundurmak (Sosyal)
I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın ekonomik yükünün halkı fakirleştirmiş olması (Ekonomik)
Osmanlı Devleti’nden kalan dış borç yükü ve sermaye yetersizliğinin özel girişimi olumsuz etkilemesi (Ekonomik)
Diğer milletlerle olan ilişkileri iyi idare ederek ve içte her türlü savunma kuvvetlerini daima hazır tutarak milletin bağımsızlığını güven altında bulundurmak (Siyasi)
Eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında devletin çeşitli yatırımlar yaparak halkın ihtiyaçlarını karşılaması(Sosyal)
Makine ve yedek parça sorunu, teknik eleman yetersizliği nedeniyle özel teşebbüsün yetersiz kalması (Ekonomik)
1929 yılında başlayan Dünya Ekonomik Bunalımı’nın Türkiye’ye olumsuz etkileri (Ekonomik)
Sosyal adaleti sağlama isteği (Sosyal)
Özel sektörü desteklemek amacı ile Teşvik-i Sanayi Kanunu’nun çıkarılması (Ekonomik)

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırma çabası (Ekonomi)

“8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 86” için bir yorum

  1. Milli güç unsurları nelerdir?
    CEVAP:EKONOMİK, SOSYOKÜLTÜREL,SİYASİ VE ASKERİ GÜÇTÜR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir