8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 37

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Bazı öğretmenler derste sürekli not aldırır; fakat bazıları not aldırmayı sevmez. Bunun için öğretmeniniz anlatırken, özellikle de önemli bir konu olduğunu vurguladığı şeyleri mutlaka küçük küçük notlar hâlinde defterinize yazın. Renkli kalemler kullanın, hatırlatmalar yazın. Anlamadığınız şeyleri sormaktan çekinmeyin. Ödev hazırlıklarını dosdoğru yapın ve parmağınız sürekli havada olsun. Türkçe; yorum, kendini ifade etme, değerlendirmelerde bulunma, gözlem ve fikir alışverişinin çok yapıldığı derslerden biridir.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 37 3. Ünite Ya İstiklal Ya Ölüm İstiklal Yolu Etkinlik Soruları ve Cevapları

İstiklal Yolu isimli etkinlikte Kurtuluş Savaşı döneminde büyük kahramanlık destanları yazan kahramanların özelliklerini araştırarak öğreneceksiniz.

İstiklal Yolu

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 37 Cevabı

Kurtuluş Savaşı sırasında cephane taşıma hattı olarak kullanılan ve “İstiklal Yolu” olarak adlandırılan zorlu yolu oluşturan merkezleri harita üzerinde işaretleyerek gösteriniz.

Eli silah tutan erkek nüfus cephede savaşta olduğu için İstiklal Yolu’nda görev alan nakliye kolları daha çok cephe gerisinde kalan çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyordu. Aşağıda bu yolda yaşanan fedakârlıklara konu olmuş kahramanların isimleri yer almaktadır. Kuvayımilliye ruhunu yansıtan bu kahramanlar hakkında bilgi toplayarak edindiğiniz bilgileri isimlerinin altındaki kutulara yazınız.

HAMAMCI KADI SALİH REİS

  • Cevap: Ağırlığından kat kat daha ağır olan cephanelikleri sırtında taşıyarak kayığa taşıyarak Kurtuluş Savaşı döneminde büyük fedakarlıklar gösteren bir kahramandır.

HALİME ÇAVUŞ

  • Cevap: Kurtuluş Savaşının önemli cesur bir kadın kahramanı olan Halime Çavuş, yıllarca erkek kılığında hatta her sabah traş olarak cephede düşmanla mücadele etmiştir ve düşman ateşi sonucunda bir ayağı sakat kalmıştır. Savaş bittikten sonra Mustafa Kemal, “Gitme, bizim kızımız ol.” teklifini yaptığında ise “Ben anne ve babama itaat duyarım” diyerek bu teklifi geri çevirmiştir ve ailesinin yanına dönmüştür.

ŞEHİT ŞERİFE BACI

  • Cevap: 1921 senesinde İnebolu’ya gelen ve acilen Kastamonu’ya yetiştirilmesi gereken cephanelikleri taşıyan kahramanlardan birisi de Şerife Bacı’dır. Mermiler ıslanmasın diye üzerine kazağını örten, evladı ölmesin diye üzerine kapanan Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı döneminde şehit olmuştur.

 

“8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 37” için 8 yorum

  1. Aa Bb Cc Çç Dd Ee Ff Gg Ğğ Hh İi Iı Jj Kk Ll Mm Nn Oo Öö Pp Rr Ss Şş Tt Uu Üü Vv Yy Zz dedi ki:

    Aa Bb Cc Çç Dd Ee Ff Gg Ğğ Hh İi Iı Jj Kk Ll Mm Nn Oo Öö Pp Rr Ss Şş Tt Uu Üü Vv Yy Zz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir