8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 32

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 32 2. Ünite Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler Öz Değerlendirme Formu Soruları ve Cevapları

2. Etkinlik kapsamında öğrenmiş olduğunuz yeni bilgileri bu bölümdeki öz değerlendirme formu sayesinde ölçüp eksiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Öz Değerlendirme

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 32 Cevabı

“MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER” ünitesinde hangi konuları hangi düzeyde öğrendiğinizi değerlendirebilmek için aşağıdaki tabloda size uygun olan seçeneği “X” ile işaretleyiniz.

bu bölümü çok iyi anladım
bu bölümle ilgili eksiklerim var
bu bölümü hiç anlayamadım

1 . Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
2 . Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Kemal’in ve halkın tutumunu değerlendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
3 . Kuvayımilliye ruhunun oluşumunu, millî cemiyetleri ve millî varlığa düşman cemiyetlerin faaliyetlerini analiz edebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
4 . Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde yaptığı çalışmaları millî bilincin uyandırılması, millî birlik ve beraberliğin sağlanması açısından değerlendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
5 . Misakımillî’nin kabulünü ve Büyük Millet Meclisinin açılışını “ulusal egemenlik’,’ “tam bağımsızlık” ilkeleri ve vatanın bütünlüğü esası ile ilişkilendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
6 . Hıyanet-i Vataniye Kanunu’nun çıkarılma gerekçelerini ve uygulama sürecini değerlendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
7 . İstanbul yönetimince imzalanan Sevr Antlaşması’na karşı Mustafa Kemal’in ve Türk milletinin tutumunu değerlendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)
8 . Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını, onun liderlik yeteneği ile ilişkilendirebilirim. (Bu bölümü çok iyi anladım)

Öz değerlendirmeniz sonucunda ve sembollerini işaretlediğiniz konuları tekrar çalışınız. Bu konular için öğretmeninizden de yardım isteyebilirsiniz.

“8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 32” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir