8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 29

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Sınavlarda okuduğunu anlamaya yönelik sorularda, kelime dağarcığı geniş olan ve cümleleri anlamlandırma gücü yüksek olan kişiler şanslıdır. Çünkü cümlelerde geçen deyimleri, atasözlerini veya entellektüel bilgi gerektirecek kelimeleri başkaları düşünedururken, kitap dostları anlayıverirler. Bu da soruların büyük kısmında yetkin ve donanımlı olmamızı sağlar.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 29 2. Ünite Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler Milli Mücadelenin Lideri Mustafa Kemal Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bu etkinlik sayesinde Mustafa Kemal ve ülke temsilcilerinin milli mücadeleye hazırlık serüvenini hem araştırıp hem de öğreneceksiniz.

Millî Mücadele’nin Lideri Mustafa Kemal

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 29 Cevabı

Millî Mücadele’nin hazırlık aşamasında Mustafa Kemal’in izlediği yol aşağıdaki haritada kent isimleri verilmeden gösterilmiştir. Bu kentlerin isimlerini yazınız. Daha sonra bu kentlerin isimlerini haritanın altında yer alan kutulara kronolojik olarak yerleştiriniz. Mustafa Kemal’in bu kentlerde millî birliğin sağlanması için yürüttüğü faaliyetleri kutuların içine yazarak değerlendiriniz.

  • Cevap:
  • 1- Samsun: İlk olarak 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak Milli Mücadele dönemi hazırlığına başlamıştır. 9. Ordu Müfettişi olarak Samsun’a giden Mustafa Kemal, milli irade temelli bir devlet amacı ile Samsun’a gitmiştir.
  • 2- Amasya: 22 Haziran 1919’da Amasya’ya geçen Mustafa Kemal, Amasya Genelgesini yayımlayarak Ulusal egemenliğe dayalı yeni Türk Devletinin kurulma aşamasının ilk adımını atmıştır.
  • 3- Erzurum: 23 Temmuz 1919 tarihinde Erzurum’da yapmış olduğu kongreye bir çok delege de çağıran Mustafa Kemal, milli mücadele sürecini burada hızlandırmıştır.
  • 4- Sivas: 4 Eylül 1919 tarihinde Mustafa Kemal, tüm temsilciler ile Sivas’ta buluşarak ulusun kader yolunu çizecek kararlar aldı.
  • 5- Ankara: 23 Nisan 1920’de Ankara geçen Mustafa Kemal Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtı.

 

“8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 29” için 9 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir