8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Ayrıca Türkçe konuları birbirinden bağımsız değildir. Bu nedenle bütün konular derste ilgi ile takip edilmelidir. Derste öğretmenin verdiği örnekler, öğrenilen konuların ince ayrıntılarını kavratmaya yönelik olduğu için bu örneklere ait özellikler üzerinde durulmalıdır. Soru sayısı en fazla olan ders olduğu için bu derse karşı önyargılı davranılmayıp anlaşılmayan bölümler öğretmene sorulmalıdır.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Dört Şehir ve Atatürk Cevapları

8. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları 1. Ünite Bir Kahraman Doğuyor Sayfa 16 Dört Şehir ve Atatürk Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 16 1. Ünite Bir Kahraman Doğuyor Dört Şehir ve Atatürk Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bu etkinlik bölümünde ulu önder Mustafa Kemal’in hayatına yön veren şehirlerin Mustafa Kemal’i nasıl yönlendirdiğini yorumlayarak öğreneceğiz.

Dört Şehir ve Atatürk

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevabı

Aşağıda Mustafa Kemal’in fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden şehirlerden bazılarına ait görseller verilmiştir. Bu şehirlerin hangi özellikleriyle Mustafa Kemal’i etkilediğini ilgili boşluklara yazınız.

Selanik: Mustafa Kemal’in doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği kenttir. Selanik’te yaşanan memleket meseleleri ve sorunları Mustafa Kemal’i askerlik mesleğine yöneltmiştir.

Manastır: Askeri İdadide eğitim almak için Manastır’a giden Mustafa Kemal, bu şehirde vatan şairi olan Namık Kemal ile ve Türkçülüğün savunucusu olan Mehmet Emin Yurdakul ile tanışmıştır ve Mustafa Kemal’i etkileyen büyük Fransız düşünürlerinin eserleri ile bu şehirde tanışma fırsatı bulmuştur.

İstnabul: Eğitim amacı ile İstanbul’a gelen Mustafa Kemal, İstanbul’dan Avrupa’daki gelişmeleri kolay bir şekilde takip etmiştir ve mesleğe atılmasına az bir zaman kala mesleğe dair bir çok hazırlığı da İstanbul’da iken yapmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul’da okuduğu eserler sayesinde Mustafa Kemal’in akıl ve bilime dayanan kişiliği oluşmuştur.

Sofya: 1913 senesinde Sofya Askeri Ateşeliği’ne atanan Mustafa Kemal, bu kentte ilk defa Avrupa toplumlarının hayatlarını inceleme fırsatı bulmuştur.

“8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16” için 6 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir