8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 111

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Top Yayınlarının İnkilap Tarihi Çalışma kitabının tüm sayfaları bu sayfada sizler için hazırladık, buradaki cevaplar Tunanındır dikkat edelim. Bu nedenle mutlaka tekrar eteğiniz konu ile ilgili soru çözmelisiniz. Ne kadar çok soru çözerseniz konuyu o kadar çok zihninizde netleştirirsiniz ve bilginizi kullanılabilir hale getirirsiniz.

Aşağıda yanıtlar görülmektedir. Sayfaları çözdükçe güncelliyoruz, eğer çözümleri göremiyorsanız henüz çözülmemiştir. Bu sebeple bir süre sonra yeniden bakınız. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 111 7. Ünite Atatürk’ten Sonra İkinci Dünya Savaşı ve Sonrasıİkinci Dünya Savaşı Sonrası Türkiye’de Meydana Gelen Gelişmeler Etkinlik Soruları ve Cevapları

İkinci dünya savaşını takip eden soğuk savaş döneminde Türkiye’nin tarım ve üretim alanındaki faaliyetlerini bu etkinlik kapsamında kavrayabileceksiniz.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI TÜRKİYE’DE MEYDANA GELEN GELİŞMELER

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 111 Cevabı

A. Aşağıdaki grafiği inceleyerek, traktör sayısında meydana gelen değişimin işlenen tarım alanlarına etkisini, altında yer alan boşluğa yazarak değerlendiriniz.

  • Cevap: Grafiğe göre traktör sayısı arttıkça işlenen alan da daha da büyümüştür. Bu doğrultuda traktörün arım faaliyetleri üzerinde olumlu etkisi oldukça yüksektir diyebiliriz. Çünkü traktör insan gücünün uzun zamanda yaptığı bir işi daha kısa sürede yapmaktadır bu da üretimin ve işlenen alanın artmasını sağlamaktadır.

B. Aşağıdaki verilere göre Türkiye’nin ekonomik durumundaki temel degişimi tabloların altında yer alan bölüme yazınız.

  • Cevap: Bu tabloda yer alan verilere göre yıllar arasında sürekli bir tüketim artışı görülürken aynı zamanda ihracat oranı 1946 senesinde ithalat oranından fazla iken 1960 yılında ithalat oranı artmış ve ihracat oranı azalmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir