8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Sayfa 257

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrenci öğretmenin anlattığı konuda soru gelebilecek yerlerin ipuçlarını görmeli ve bu bölümleri dikkatle takip etmelidir. Öğrenci bunu anlamak için öğretmenin vurgularına ve tekrar ettiği yerlere dikkat etmelidir. Öğrencinin konuyu anlaması için gerektiğinde soru sorması ve gerektiğinde eksik gördüğü yerleri tamamlaması uygundur. Başka bir anlatımla öğrenci dersten kopmamalıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 257 Cevabı

Sünger Üçgen Prizma Etkinlik
Araç ve Gereçler
• en az üç tane renkli sünger
• maket bıçağı
• makas
• cetvel
• kâğıt
• kalem

Renkli süngerlerimizi (eş büyüklükte) üçgen şeklinde keselim. Kestiğimiz üçgenleri üst üste koyarak üçgen prizma modeli oluşturalım.

Prizma modelini inceleyiniz. Prizma modelinin kaç yüzü, köşesi, ayrıtı, tabanı ve yüksekliği olduğunu söyleyiniz. Bu elemanlara, üçgen prizmanın temel elemanları diyebilir misiniz?
Prizmanın, sıranızın üzerinde duran yüzü ve buna paralel olan yüzü arasındaki uzaklığa, ne ad verilebilir?

Üçgen dik prizmanın ayrıtlarını ölçerek bulalım.
Prizmamızı ve açınımını kareli kâğıda çizelim.
Çizdiğimiz prizma modeli üzerinde prizmanın yüzlerini, köşelerini, ayrıtlarını, tabanlarını ve yüksekliğini gösterelim.