8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Sayfa 238

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Haftalık planın gerçekçi olabilmesi için önce gözden geçirilir ve uygulandıktan sonra değerlendirilir. Yapılan plana muhakkak uyulmalıdır. En iyi plan bile uyulmazsa yararlı olamaz. Plan bireyin yaşamına uygun hale gelinceye kadar üzerinde çalışılmalıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 238 Cevabı

1- “Ülkemizde oy kullanma yaşı 18 ve üzeridir.” ifadesine uygun eşitsizliği yazınız.

”Ülkemizde oy kullanma yaşı 18 ve üzeridir.” ifadesine uygun eşitsizlik;

Ülkemizde oy kullanma yaşına x dersek;İfademiz şu şekilde olacaktır;

x=> 18
şeklinde olacaktır.Burada dikkat etmemiz gereken ifade büyük eşit ifadesidir.Onu kullanmaktaki nedenimiz koşullu bir ifade verilmesidir.Buradaki o ifade ise, oy kullanma yaşı 18 ve üzeridir ifadesidir.

2- “Elektronik tartıların tartabileceği en fazla ağırlık 180 kg’dır.” desine uygun eşitsizliği yazınız.

“Elektronik tartıların tartabileceği en fazla ağırlık 180 kg’dır.” ifadesine uygun eşitsizlik şu şekilde olacaktır;

Elektronik tartının tartabileceği yük miktarına x diyelim.O halde denklemimiz;

x =< 180
şeklinde olacaktır.Burada küçük eşit ifadesi o kilo olabilir ancak üstü olamaz şeklindedir.Bu bize soruda verilmiştir.