8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Matematik çalışırken bu dersi bir sözel grubu dersi gibi düşünmemek gerekir Matematiğin zorluğunu öğrenci kendi yeteneksizliği olarak görmemelidir Her dersin özelliği farklı olduğu için matematik dersi için yapılacak çalışmada farklı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Hayatımızdaki amaçlarımıza ve hayallerimize ulaşa bilmek için her zaman düzenli bir programa ihtiyacımız vardır. Okul hayatı içinde aynı şey geçerlidir aslında; kitaplardaki ve notlardaki binlerce bilgiyi nasıl birden anlayıp ezberleye biliriz ki? Derslerde daha başarılı olmak için iyi bir çalışma alışkanlığı edinmelisiniz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı 

Kareli kâğıdımıza kenar uzunlukları 18 cm ve 24 cm olan bir dikdörtgen çizelim.
Dikdörtgensel bölgeyi keserek çıkaralım.
Keserek çıkardığımız dikdörtgensel bölgeyi enine ve boyuna ikiye katlayalım.

Kat izlerinden keselim.
O Kaç parça elde ettiniz?
Elde ettiğiniz düzlemsel şekil nedir?
Elde ettiğiniz parçaları üst üste koyarak büyüklüklerini karşılaştırınız.
Bu parçalara eş şekiller diyebilir miyiz? Nedenini açıklayınız.
Birinci adımda çizdiğimiz dikdörtgen ile keserek elde ettiğimiz parçalardan birini, karşılıklı kenar uzunlukları ve açı ölçülerine göre karşılaştırınız. Bu iki şekle benzer şekiller diyebilir miyiz? Nedenini açıklayınız.
Benzerlik oranını bulunuz.

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir